Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sute de mii de șoferi rămân fără RCA în câteva zile. Polițele City Insurance expiră pe 11 mai
WhatsApp
Poliţele RCA emise de societatea City Insurance încetează de drept pe 11 mai 2022, anunţă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Mai multe schelete umane au fost descoperite în curtea unui spital din România

Şoferii trebuie să încheie altă asigurare pentru a circula legal şi pot solicita returnarea primei proporţional cu perioada de valabilitate rămasă în vigoare.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) atrage atenţia asupra faptului că poliţele RCA emise de societatea City Insurance încetează de drept pe 11 mai 2022, chiar dacă perioada de valabilitate a acestora depăşeşte data menţionată,” anunţă ASF, potrivit Știrile PRO TV.

 

Data la care trebuie înlocuite polițele RCA  emise de City Insurance

 

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de deschidere a procedurii de faliment formulată de A.S.F. pe numele societăţii SAR City Insurance S.A. pe data de 9 februarie 2022.

Conform Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, articolul 262, „în termen de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, poliţele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept; în aceleaşi condiţii, se vor denunţa şi contractele de reasigurare.“

Posesorii de poliţe de asigurare RCA emise de City Insurance trebuie să încheie o nouă asigurare, la un alt asigurator, până pe data de 11 mai 2022.

 

Ce pedepse riscă șoferii care nu au asigurare RCA

 

În caz contrar, aceştia sunt pasibili de sancţiuni în concordanţă cu legile în vigoare. Amenda pentru absenţa unei asigurări RCA este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei.

În baza Codului Rutier, Poliţia poate decide, ca măsuri suplimentare, reţinerea certificatului de înmatriculare al maşini sau reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Clienţii City Insurance ale căror contracte de asigurare sunt denunţate automat pe 11 mai 2022, pot solicita returnarea părţii din prima de asigurare proporţională cu perioada de valabilitate rămasă în vigoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel