Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Surse. Ciucă, premier până la toamnă dacă situația din Ucraina persistă. Ciolacu neagă: Protocolul coaliţiei guvernamentale va fi respectat
WhatsApp
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că este o temă falsă aceea potrivit căreia este posibil ca şeful statului să nu îl numească premier la rotaţia guvernamentală, adăugând că protocolul încheiat de actuala coaliţie va fi respectat. 

Ciolacu a fost întrebat dacă îi este teamă de posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să nu îl nominalizeze premier la rotaţia guvernamentală ce urmează să aibă loc în luna mai. 'În primul rând, e o temă falsă ce se întâmplă în acest moment şi v-o spun cu tot respectul şi cu toată dragostea. Nu există această temă pentru români. Această temă se vehiculează în lipsa altor teme sau altor răspunsuri ale oamenilor politici. Nu există această temă. Cineva să nu facă propunerea... (...) Haideţi să ieşim din această zonă de speculaţii. Protocolul va fi respectat. (...) PSD va respecta protocolul', a afirmat liderul social-democraţilor, la Palatul Parlamentului.

Ciolacu neagă: Protocolul coaliţiei guvernamentale va fi respectat

 

Marcel Ciolacu a menţionat că nu a fost o discuţie în coaliţie despre posibilitatea ca PNL să preia Ministerul Apărării după rotaţia premierilor. 'Nu am avut această discuţie. În acest moment, vă spun cu toată responsabilitatea, nu a existat această discuţie şi, mai mult decât atât, domnul Angel Tîlvăr, după cum am văzut, îşi face treaba foarte bine', a completat el, citează Agerpres.

Liderul PSD a spus că este exclus ca rotaţia premierilor să fie amânată până în toamnă, aşa cum au apărut informaţii neoficiale din partea liberalilor. 'În primul rând, eu nu răspund la ceva neoficial. PSD împreună cu PNL au un acord politic pe care îl respectăm şi îl punem în aplicare. Cred că după 30 de ani au ajuns şi politicienii la o maturitate politică să îşi respecte anumite acorduri. Este exclus. Păi, altfel nu mai facem rotativă. Nu suntem nici la talcioc, nu e nici tocmeală. Eu am avut discuţia aceasta cu domnul premier, să avem o abordare responsabilă asupra funcţionării Guvernului şi Parlamentului', a mai declarat Ciolacu.

Surse. Ciucă, premier până la toamnă, dacă situația din Ucraina persistă

 

Discuțiile vin în contextul în care surse politice susțin că războiul generat de Rusia, ce este așteptat să intre într-o nouă fază, poate schimba toate planurile Guvernului, stabile prin acordul de coaliție, astfel că Nicolae Ciucă ar putea să rămână în Guvern.  El ar urma să devină vicepremier și ministru al Apărării. Înainte de agravarea conflictului din Ucraina, se susținea că Nicolae Ciucă va prelua funcția de președinte al Senatului, ocupată în prezent de senatorul PNL, Alina Gheorghiu, însă interimar.

De asemenea, sursele susțin că războiul din Ucraina ar putea duce la amânarea rotativei guvernamentale, programată în mai, pentru toamna acestui an. O astfel de decizie ar putea fi luată pentru a evita nebunia inerentă din cadrul Guvernului, în timpul schimbării de putere, potrivit Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel