Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Supraviețuitoare a incendiului din Colectiv, apel către români: „Puneți-vă mască, mergeți și arătați-le că nu suntem ai lor, ci ai noștri”
WhatsApp
Alexandra Furnea, unul dintre supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv, care a suferit arsuri grave și a rămas cu cicatrice de care nu va scăpa toată viața, face un apel emoționant către români să iasă la vot: „Nu vă îndemn la nimic. Doar vă rog. Vă rog să cumpăniți cu înțelepciune și, dacă puteți, să luați destinul României în mâini. Puneți-vă mască (măști) și mănuși, apoi mergeți și arătați-le că nu suntem ai lor, ci ai noștri”.
Sursa foto: Facebook @Alexandra Furnea, Foto: Vladimir Gheorghiu

„Am votat prin corespondență din „reședința” mea temporară dintr-o clinică de recuperare. Am ajuns în această situație, de a avea o a doua casă într-un centru pentru pacienții cu arsuri, din cauza anilor de corupție care au precedat și au făcut posibil incendiul din Colectiv. Cu toate acestea, nu sunt în măsură să vă îndemn să ieșiți astăzi la urne, în plină pandemie, tributari unui sistem medical mult mai bolnav decât cei pe care ar trebui să-i vindece. Vă spun doar că mă tem de viitoarele tragedii din această țară, al căror început va fi scris de mâine încolo, dacă nu schimbăm ceva astăzi, exercitându-ne dreptul suprem de a ne decide soarta.

Nu vă îndemn la nimic. Doar vă rog. Vă rog să cumpăniți cu înțelepciune și, dacă puteți, să luați destinul României în mâini. Puneți-vă mască (măști) și mănuși, apoi mergeți și arătați-le că nu suntem ai lor, ci ai noștri. Ne aparținem și ne pasă de țara aceasta și de viitorul ei - al nostru. Vă mulțumesc, în calitate de cetățean al României, tuturor celor care ați pus astăzi ștampila pe buletinele de vot și tuturor celor care o veți pune de acum încolo.

Vă las o fotografie cu trupul meu după Colectiv, nu ca o formă de șantaj emoțional, ci ca un simbol însângerat a ceea ce a fost România până acum. Haideți să încercăm să construim un alt „după”, un „de acum încolo” în care astfel de răni nu vor mai brăzda niciun corp”, a scris Alexandra Furnea pe pagina de Facebook.

 

Am votat prin corespondență din „reședința” mea temporară dintr-o clinică de recuperare. Am ajuns în această situație,...

Publicată de Alexandra Furnea pe Duminică, 6 decembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel