Dacă te-ai te-ai plimbat vreodată pe străzile Romei, poate ai observat mai multe localuri micuțe sau tonete de street-food care vând suppli de orez cu mozzarella. Sunt practic niște crochete preparate cu orez fiert în sos de carne și umplute cu brânză mozzarella. Acest fel tradițional de mâncare este extrem de căutat de turiștii care ajung în Capitala Italiei.
Spre deosebire de arancini sicilieni, aceștia au o formă alungită tipică: sunt pane și apoi prăjiți pentru un rezultat auriu și crocant. O altă diferență este umplutura: suppli are o singură umplutură, în timp ce arancinele siciliene pot fi găsite cu numeroase umpluturi, cum ar fi șuncă, brânză, pește spadă.
Suppli s-au născut ca o rețetă pentru reciclarea resturilor de orez, dar, ca toate rețetele tradiționale, au devenit rapid vedete ale bucătăriei romane, îndrăgite de toată lumea și disponibile în multe variante.
Aceste crochete sunt perfectă ca gustare și pot fi savurate în timpul plimbărilor sau în timpul unei cine în familie.
- 150 g carne tocată amestecată
- 1 ceapă verde
- 300 ml de piure de roșii (roșii pasate)
- 50 ml de vin alb sec
- o bucată de unt
- sare, după gust
- 250 g orez
- 1 ou mediu
- 40 g de brânză pecorino rasă
- 180 g mozzarella scursă (sau provola proaspătă)
PENTRU PANE ȘI PRĂJIRE
- 2 ouă
- pesmet
- ulei de arahide sau de floarea-soarelui
Citește și: Cremă rece de cafea din doar trei ingrediente. E desertul "la pahar" perfect
Într-o cratiță, se topește untul și se călește ceapa verde tocată mărunt. Se adaugă carnea și se rumenește la foc mare. Se adaugă vinul alb și se lasă să se evapore. Apoi se adaugă piureul de roșii. Se fierbe sosul de carne timp de aproximativ 30 de minute la foc mic și cu capacul pus, apoi se adaugă orezul.
Aduceți orezul la fierbere, adăugând o lingură de apă, așa cum ați face pentru un risotto. Se lasă orezul al dente, cremos și catifelat. Se ia de pe foc și se adaugă brânza rasă.
Se amestecă orezul în oală din când în când pentru a-i permite să se răcească.
După 10-15 minute, se transferă într-un castron lat și puțin adânc. Se adaugă oul și se amestecă totul.
Se ia o mână mică de orez și se modelează în formă de suppli cu mâinile, făcând loc în centru pentru a introduce o bucată de mozzarella.
Sursa foto: ricetta.it
Formați suppli strângând orezul în mână și dându-i o formă ușor ovală. Dați crochetele mai întâi prin ou bătut și apoi prin pesmet. Dacă preferați, le puteți înmuia din nou în pesmet pentru un strat mai gros de pesmet.
Se prăjesc câte două sau trei suppli de orez cu mozzarella, pe rând, într-o tigaie adâncă cu ulei încins la minim 180 de grade.
După câteva minute, crochetele vor deveni aurii și le puteți scoate pe prosoape de hârtie pentru a elimina surplusul de grăsime.
Se servesc calde.
Poftă bună!
Citește și: Chec cu lămâie și migdale. Un desert delicat și parfumat, gata în doar câteva minute
Suppli de orez trebuie consumate fierbinți și aromate, dar, alternativ, pot fi păstrate în frigider timp de 1-2 zile, având grijă să le încălziți înainte de a le mânca.
Pot fi congelate înainte sau după ce au fost prăjite.
Orezul trebuie să fie fiert în interiorul sosului de carne, iar consistența finală trebuie să fie cremoasă, dar nu lichidă. Numai în acest fel se poate da formă de suppli fără a exista riscul ca acestea să se sfărâme sau să nu-și păstreze forma.
Brânza mozzarella trebuie scursă perfect, altfel va elibera apă la prăjire și va strica rezultatul final.
Suppli de orez este un preparat versatil. De exemplu, umplutura poate fi îmbogățită cu șuncă sau mazăre.
Orezul utilizat poate fi ales din soiurile Arborio, Carnaroli sau Vialone Nano.
----------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News