Mai întâi, vă voi povesti câteva informații interesante despre fasole, ingredientul principal al acestei supe cremoasă. Fasolea se găsește într-o varietate de mărimi, forme și gusturi. Ea este plină de substanțe nutritive și fibre. Are un gust bun, fie că este proaspată, uscată, congelată sau conservată.
Fasolea conține cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componentă dietetică importantă pentru sănătate. În plus, consumul de fasole ajută și la îmbunătățirea nivelului colesterolului și la reducerea riscurilor de boli cardiace. Fasolea conține o varietate de vitamine și minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu și fier.
500 g fasole albă (2 conserve)
1 l apă
200 g cartofi
100 g morcovi
1 ceapă
1 cațel usturoi
2 linguri ulei de masline
1-2 foi dafin
o lingura boia dulce
sare
rozmarin
cimbru
Într-o oală, la foc mic, punem uleiul și călim ceapa, usturoiul și morcovii. Adăugăm apa, cartofii și fasolea albă. Totodată punem rozmarinul, cimbrul, boia dulce și foile de dafin și fierbem aproximativ 20 de minute.
După ce am stins focul, scoatem legumele din supă și le pasăm până avem un piure. Punem înapoi în oală piureul, adăugăm sarea și o mai fierbem aproximativ 10 minute la foc mic. Nu uitați să scoateți foile de dafin!
O lăsăm să se odihnească un pic pentru ca toate aromele să se întrepătrundă mai bine.
O puteți servi așa cum e, dar cel mai bine este să o mâncați cu ceapă roșie tăiată peștișori cu un pic de sare.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News