Sugiucul este un desert turcesc preparat încă din epoca medievală. Este şi un desert foarte sănătos, având nucă, struguri şi fiind fiert.
Ingrediente:
4 litri de must,
2 kg de zahăr,
1 kg de făină,
4 kg de miez de nucă,
ață de bumbac.
Miezul de nucă se înșiră pe o ață din bumbac, lungimea o alegeți dumneavoastră. Mustul se filtrează. Trei litri din must se pun la fiert cu zahărul până obţineți un sirop gros.
V-ar putea interesa și această rețetă: Cozonac pufos și delicios, fără frământare. Rețeta salvatoare pentru gospodinele în criză de timp
Un litru de must se amestecă bine cu făina și, când mustul fiert scade la jumătate, se adaugă mustul amestecat cu făina, amestecând continuu să nu se lipească.
Înşirate pe aţă, bucăţile de nucă se trec prin lichidul gros şi fierbinte. Când primul strat lucios se usucă şi se întărește, sfoara cu nuci se trece din nou prin sirop. Procedeul se repetă de 3-4 ori până obțineți grosimea dorită.
Ar putea să vă placă și această rețetă: Chec cu nuci, fără făină și fără drojdie. Rețeta unui desert ingenios, preparat din 3 ingrediente
Sugiucul se lasă la uscat în loc răcoros până la 10 zile. Astfel obținem un desert sănătos și delicios. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News