Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Suc natural antiinflamator pentru dureri articulare. Combină țelina, ananasul și morcovul și scapă de probleme!
WhatsApp
Vă confruntați cu dureri articulare? Căutați o modalitate naturală de a ajuta la ameliorarea inflamației? Dacă da, atunci vei dori să încerci această rețetă de suc antiinflamator.
Suc natural antiinflamator pentru dureri articulare. Combină țelina, ananasul și morcovul și scapă de probleme! / Foto: Unsplash

Avnd ingrediente cunoscute pentru proprietățile lor în reducerea inflamației, această băutură antiinflamatoare este perfectă pentru persoanele care caută o modalitate sănătoasă de a face față durerii. Sunteți gata să începeți să vă simțiți mai bine?

 

Ce este inflamația?

 

Știm cu toții că inflamația poate fi incomodă și că inflamația cronică este la baza a tot felul de probleme de sănătate, dar ce este? De ce apare?

Inflamația nu este altceva decât răspunsul imunitar al organismului la stimuli dăunători, cum ar fi iradierea, agenții patogeni, celulele deteriorate sau compușii toxici.

Organismul nostru acționează prin inițierea procesului de vindecare prin intermediul inflamației, care este un mecanism de apărare vital pentru sănătate. De aceea, este important să menținem inflamația sub control, oferindu-i organismului nostru alimentele de care are nevoie și eliminându-le pe cele dăunătoare.

Continuă să citești pentru a afla cum să prepari o rețetă ușoară de suc antiinflamator din ananas, țelină, morcovi și lămâie.

 

Țelină

 

Țelina ajută la reducerea glicemiei, a lipidelor din sânge și a tensiunii arteriale. Acest lucru poate ajuta la menținerea sănătății inimii. În plus, țelina are proprietăți antifungice și antiinflamatorii, precum și efecte antibacteriene datorită uleiurilor sale esențiale.

Consumul de suc de țelină pe stomacul gol are multe alte beneficii pentru sănătate.

 

Ananas

 

Sucul de ananas este o băutură delicioasă care poate ajuta la combaterea inflamațiilor. Nu numai că acest suc proaspăt are o mulțime de vitamina C, dar are și compuși de bromelaină care diminuează inflamația și poate ajuta la ameliorarea durerii.

Un studiu a constatat că substanțele din ananas au redus durerea și inflamația acută în același mod ca și diclofenacul în tratarea artritei genunchiului.

 

Morcovi

 

Morcovii proaspeți sunt o sursă excelentă de betacaroten, carotenoizi, vitamina A și antioxidanți. Studiile au constatat despre consumul de suc de morcovi că ajută la scăderea markerilor inflamatori din sânge.

Puteți consuma suc de morcovi pur sau puteți face un suc delicios de morcovi, mere și țelină, deoarece merele sunt, de asemenea, pline de proprietăți, care sunt excelente pentru a reduce inflamația.

 

Lămâi

 

Lămâile au antioxidanți care ajută, de asemenea, cu inflamația, cum ar fi vitamina C. Aceasta poate ajuta corpul tău să vindece celulele deteriorate. Antioxidanții din lămâi au compuși antiinflamatori puternici, care diminuează inflamația și reduc umflăturile (chiar și umflăturile interne minore).

Puteți face apă de lămâie folosind coaja de lămâie pentru o băutură ușoară și aromată. Apa de lămâie este, de asemenea, o opțiune excelentă. Sucul de lămâie ajută, de asemenea, la întărirea apărării naturale a organismului.

 

Ghimbir

 

Studiu după studiu ne arată că ghimbirul este incredibil de puternic în a reduce inflamația cronică și în a reda sănătatea și vitalitatea organismului tău.

Consumatorul de ghimbir este legat de reducerea durerii la persoanele care se confruntă cu osteoartrita. Știința continuă să descopere că turmericul și ghimbirul sunt puternic benefice pentru susținerea unui răspuns inflamator adecvat.

 

Suc natural antiinflamator pentru dureri articulare - Igrediente

 

- 1 morcov mare ~ 130 grame
- 2 ananași tăiați felii ~ 198 grame
- 2 țeline ~ 142 grame
- 1 linguriță de suc de lămâie

 

Suc natural antiinflamator pentru dureri articulare - Instrucțiuni
 

Spălați și tăiați ingredientele în bucăți de mărime medie. Treceți totul prin storcătorul de fructe, alternând bucățile de legume și fructe.

Opțional, puteți adăuga aproximativ o jumătate de cană de apă în storcător în timp ce acesta încă lucrează pentru a trage mai mult suc din el.

Se păstrează până la 48 de ore, dar cel mai bine este să fie proaspăt pentru a evita pierderea puterii nutrienților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel