Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studiu nou, infecția cu Covid-19 crește riscul de complicații ale sarcinii cu 50%
WhatsApp

Un nou studiu, coordonat de Universitatea din Oxford, cu participarea Spitalului Vall d'Hebron din Barcelona și a Spitalului Clínico Lozano Blesa din Zaragoza, care a fost publicat în revista JAMA Pediatrics, a anunțat că infecția cu covid-19 în timpul sarcinii crește riscul de complicații pe toată perioada acesteia atât pentru mame cât și pentru bebeluși cu 50%. Probleme în timpul sarcinii afectate de infecția cu covid pot fi: travaliu prematur și pre-eclampsie.

Cercetătorii subliniază că, în cifre absolute, numărul total de femei gravide care au complicații este scăzut, însă atunci când se compară rezultatele obținute în urma studiului dintre femeile însărcinate cu și fără covid procentele sunt diferite semnificativ. Concret, 20% dintre femeile însărcinate fără boală au suferit un tip de problemă în timpul sarcinii, în timp ce cifra a crescut la 30% în grupul care a avut sau a avut covid.

La studiu au participat peste o sută de cercetători din 43 de spitale din 18 țări și peste 2.100 de femei însărcinate. În urma studiului, cercetătorii au tras concluzia că femeile însărcinate sunt un grup vulnerabil și că ar trebui considerate un grup prioritar în vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel