Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ștrudel cu mere, rețeta originală. Se prepară rapid, iar rezultatul e garantat
WhatsApp
Ștrudelul cu mere (sau Apfelstrudel) este un desert tradițional, originar din Tirolul de Sud. Baza este un aluat de patiserie subțire rulat care conține o umplutură de mere, nuci de pin și stafide, cu aromă de scorțișoară. 
Ștrudel cu mere, rețeta originală. Se prepară foarte rapid, iar rezultatul e garantat

Ștrudel cu mere este un desert aromat, perfect pentru o gustare bogată sau ca desert. Este delicios cald, dar și la temperatura camerei.

Prepararea ștrudelului cu mere este destul de rapidă, dar necesită doar o dexteritate bună la întinderea aluatului și în timpul rulării preparatului. Umplutura, îmbogățită cu unt și pesmet, este consistentă, fiind o gustare hrănitoare confortabilă în zilele cele mai reci și mohorâte.

Ca în cazul oricărei rețete populare, de-a lungul anilor au apărut multe alternative, unele chiar sărate, cu carne sau legume. 

Umplutura acestui tip de ștrudel  poate fi preparată în mai multe moduri diferite. Merele și stafidele pot fi înlocuite cu pere, prune, ciocolată, nuci.

Ștrudel cu mere merge foarte bine cu o cupă de înghețată de vanilie sau de frișcă, dar și cu frișcă sau cremă de vanilie.

Ingrediente

 

- aluat pentru patiserie

- 160 grame făină

- 1 ou

- 40 grame apă

- 1 lingură de ulei de măsline

- 1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură ai nevoie de:

- 5 mere golden

- 40 grame zahăr

- 50 grame stafide

- 40 grame sâmburi de pin

- coaja rasă de la o lămâie

- 40 grame rom

- 1 vârf de cuțit de scorțișoară pudră

- 50 grame unt topit

- 50 grame pesmet

- zahăr pudră, după gust

Ștrudel cu mere, rețeta originală. Mod de preparare

 

Se decojesc merele, se taie în cubulețe și se pun într-un castron împreună cu stafidele, romul, coaja de lămâie, zahărul și scorțișoara. Se amestecă și se lasă deoparte timp de 30 de minute.

Prăjiți semințele de pin într-o tigaie, lăsați-le să se răcească și adăugați-le în umplutura de mere.

Cum se prepară aluatul: amestecați făina cu oul, apa, uleiul și sarea într-un bol. Se frământă rapid până când aluatul devine omogen. Se transferă aluatul pe o foaie de hârtie de copt bine însiropată.

Întindeți-o cu un sucitor astfel încât să obțineți o foaie dreptunghiulară foarte subțire. Aluatul de ștrudel cu mere trebuie să fie atât de subțire încât să se poată vedea prin el. Doar așa ne asigurăm că ștrudelul este sfărâmicios și se topește în gură la coacere, nu este moale sau cu părți insuficient gătite.

Se unge aluatul cu unt topit, apoi se presară pe toată suprafața. Acum se toarnă umplutura de mere, distribuind-o uniform și lăsând câțiva cm de spațiu gol pe fiecare parte.

Îndoiți fiecare capăt spre interior. Înfășurați ștrudelul cu ajutorul foii de hârtie de copt, începând de la partea scurtă și terminând în partea de jos.

Se așază ștrudelul cu mere pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se unge cu restul de unt topit și se coace la 180 de grade timp de 30 de minute, apoi se continuă la 170 de grade pentru încă 25-30 de minute.

Se lasă ștrudelul să se răcească cel puțin 3 ore înainte de a-l decora cu zahăr pudră și de a-l tăia felii.

Sfaturi pentru a obține un desert perfect

 

Merele Golden sunt cele mai potrivite pentru acest desert, deoarece sunt zaharoase și capabile să mențină preparatul moale.

În funcție de gust, semințele de pin pot fi înlocuite cu alune, nuci sau migdale tocate. Mai putem adăuga smochine uscate tocate în umplutură.

Acest ștrudel cu mere se poate congela, eventual în felii gata de consum.

Se păstrează la temperatura camerei timp de o zi, apoi este mai bine să-l depozitați în frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel