Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Știrea falsă care a păcălit lumea: Benzinăriile, golite cu butoiul sau cu punga
WhatsApp
După un atac cibernetic la cea mai mare conductă care alimentează Coasta de Est a Statelor Unite, americanii se tem că vor rămâne fără benzină și motorină.  Mai multe imagini, cu oamenii care cumpără combustibil cu butoiul sau cu punga, s-au deovedit a fi false. Cu toate acestea, imaginile au stârnit îngrijorarea autorităților din SUA.
Benzinăriile, golite cu butoiul sau cu punga. Panică printre americanți după un atac cibernetic

Știrile care au apărut în mediul online spun că oficialii din Statele Unite îi avertizează pe oameni să nu toarne benzină în pungi de plastic, pe fondul panicii din statele din sud-estul țării. Benzina se termină repede, doarece care clienții cumpără mai mult decât le-ar trebui. Umplu portbagajele cu butoaie și canistre, iar unii iau benzina în pungă. Între timp, compania care operează conducta a repornit treptat operațiunile, dar va mai dura câteva zile până la revenirea la normal, transmite Digi24.ro.

După ceSnopes a verificat și a confirmat că fotografiile au câțiva ani, Comisia pentru siguranța produselor de consum din SUA a publicat totuși o mulțime de tweet-uri care îi sfătuiau pe oameni să nu transporte benzină în pungi de plastic sau în orice alt container neacceptat să transporte combustibil.

La sfârșitul săptămânii trecute, un atac cibernetic de tip ransomware a paralizat cea mai mare conductă de combustibil din America de Nord, reducând la aproape jumătate livrările de benzină și motorină pentru coasta de est a SUA. Benzinăriile din mai multe state au rămas fără combustibil, după ce oamenii au început să-și facă stocuri de benzină și motorină.

Hackerii care au intrat în sistemul informatic al companiei au cerut 2 milioane de dolari pe loc pentru a debloca sistemul informatic sau 4 milioane dacă plata este efectuată mai târziu. FBI a i-a identificat oficial pe cei din spatele atacului cibernetic: DarkSide, un grup de hackeri relativ nou, care ar acționa din Europa de Est, posibil din Rusia. Aceștia își cultivă o imagine de tip Robin Hood: susțin că fură doar de la corporații și că donează o parte din câștigurile obținute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel