Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Stelian Ion, ex-ministrul Justiției, propuneri legislative pentru ca inculpaţii să nu mai poată fugi din ţară
WhatsApp
Deputatul USR Stelian Ion propune mai multe modificări legislative pentru ca inculpaţii să nu mai poată fugi din ţară pentru a scăpa de executarea pedepsei.
Sursa foto: Facebook Stelian Ion

'Problema fugarilor care sunt condamnaţi de Justiţia din România şi reuşesc să scape de pedepsele pronunţate în ţară este una veche şi una foarte gravă, care suscită încă mult interes. Am depus în Parlament, încă dinainte ca domnul Predoiu să fi venit cu ideea aceea nocivă de prag la abuzul în serviciu de 250.000 de lei, un proiect care vizează problema fugarilor. (...) Acest proiect conţine în linii mari câteva elemente importante. (...) În momentul adoptării noului Cod de procedură penală marca Predoiu s-a renunţat în enumerarea scopurilor pentru care sunt instituite măsurile preventive scopul de prevenire a sustragerii de la executarea pedepsei şi s-a menţinut în lege doar scopul de a asigura buna desfăşurare a procesului penal şi de a preveni sustragerea de la urmărirea penală şi de la judecată', a explicat Stelian Ion, marţi, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că a propus prelungirea duratei pentru care se poate dispune, în faza de judecată, măsura controlului judiciar. 'O măsură mai puţin intruzivă decât arestul preventiv, dar o măsură care ar trebui, potrivit legii, să fie dispusă pe o perioadă mai lungă de timp decât arestul preventiv. Ar fi, în opinia noastră, un instrument foarte bun pentru ca instanţele din România să prevină sustragerea de la executarea pedepselor', a afirmat Stelian Ion.

Deputatul USR a mai propus ca lista temeiurilor de arestare preventivă să fie suplimentată cu ipoteza în care, după stabilirea unei pedepse privative de libertate mai mare de 3 ani, există suspiciunea rezonabilă că inculpatul se va sustrage de la executarea pedepsei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel