Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Starea victimelor în explozia de la Petromidia: Un rănit a fost externat, unul operat la șold, iar alți doi, în comă indusă
WhatsApp
În acest moment, starea celor doi răniți în explozia de la Petromidia, transferați la București, este stabilă, fiind în comă indusă, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate și alinarea durerilor, anunță Rompetrol Rafinare.

În urma incidentului de ieri, de pe platforma industrială Petromidia, patru angajați ai rafinăriei (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizați. Aceștia au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, iar doi dintre ei au fost transferați, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” București, după stabilizare și îngrijirile medicale de specialitate.

O persoană (53 de ani, lucrător instrumentare și control) a fost deja externat, având răni minore, anunță compania. Al doilea (27 de ani, operator) a suferit o operație în zona șoldului și este în afara oricărui pericol. Acesta este stabil, conștient și ținut sub observație de medicii constănțeni în secția post-operatorie.

Reprezentanții Petromidia, despre explozia de la rafinăria din Năvodari: Procesele tehnologice au fost sistate

Cel mai grav rănit dintre aceștia este un angajat de 53 de ani, operator, care a fost evaluat inițial cu arsuri pe 45% din suprafața corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafața corpului.  Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din capitală cu răni pe 25-30% din suprafața corpului. 

Plan ROŞU de intervenţie după o explozie puternică la Rafinăria Petromidia. Un incendiu a izbucnit

În același timp, Rompetrol Rafinare oferă sprijin autorităților de resort pentru o evaluare și investigare rapidă a cauzelor care au stat la baza incidentului de ieri. Conform monitorizărilor realizate intern și de către autoritățile de mediu, în cursul zilei de ieri nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă), susține compania. Procesele tehnologice sunt oprite, zona incidentului este securizată și monitorizată, nu există riscuri pentru angajați sau mediul înconjurător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel