Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spitalele primesc doar cazurile urgente şi se amână orice alte proceduri. Restricții dure în Estonia, din cauza cazurilor COVID
WhatsApp
Autoritățile au reintrodus masca la interior, au eliminat testul negativ ca bilet de intrare la evenimente şi restaurante, iar toate spitalele din Estonia nu mai primesc decât cazurile urgente şi se amână orice alte proceduri.

Spitalele din Estonia nu mai tratează decât urgenţele medicale. Restul tratamentelor se amână. Totul pentru a elibera paturi pentru bolnavii de covid. Asta după ce la sfârşitul săptămânii ţara baltică a raportat aproape 1700 de cazuri noi, la acelaşi nivel din martie când ţara era în plin val trei. Din aceştia aproape 500 au avut nevoie de spitalizare.

Vaccinarea nu este însă la nivelul dorit. Doar 55% din populaţia Estoniei a fost imunizată cu schema completă. Guvernul a introdus noi măsuri: masca sanitară este din nou obligatorie la interior şi nu se mai acceptă acoperirea nasului şi a gurii cu eşarfe sau fulare. De asemenea, testul negativ nu mai este acceptat pentru merge la restaurant, cinematograf sau la alte evenimente. Acolo pot intra doar cei vaccinaţi sau recuperaţi după boală. Lucru aspru criticat de o parte a societăţii.

Noile restricţii rămân în vigoare până în ianuarie cel mai devreme. După o vară liniştită, situaţia epidemiologică din Estonia s-a înrăutăţit. Potrivit cifrelor oficiale, în ultimele 2 săptămâni s-au înregistrat peste 1200 de îmbolnăviri la suta de mii de locuitori, fiind una dintre cele mai mari rate de infectare din Europa.

 

Restricțiile anti-COVID, relaxate de autorități acum o lună, ar putea fi reintroduse în Olanda

 

Autoritățile au eliminat la sfârșitul lunii septembrie majoritatea măsurilor anti-COVID, dar în nici o lună, numărul infectărilor în Olanda a crescut mai mult decât se anticipa, spitalele sunt deja sub presiune, iar guvernul se gândește să reimpună unele restricții.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus este în creştere de o lună şi a atins, în ultimele zile, cel mai ridicat nivel înregistrat după luna iulie. În aceste condiții, ministrul olandez al sănătății, Hugo de Jonge, a declarat, luni, că guvernul ar putea impune noi restricţii antiepidemice, anunță agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Noul val de infectări a mărit numărul de pacienţi în spitale mai rapid decât se anticipa şi multe spitale deja își restrâng din nou serviciile medicale obişnuite pentru a trata cazurile de COVID, a arătat ministrul sănătăţii. Guvernul a cerut grupului său de experţi în sănătate să recomande posibile noi măsuri, urmând să decidă asupra politicii sale în data de 2 noiembrie, a spus De Jonge, fără a preciza opţiunile luate în considerare. „Nu este uşor să fie găsite noi măsuri care funcţionează, pentru că mai ales persoanele nevaccinate sunt cele care necesită îngrijire, care au cel mai mare risc de a se infecta şi de a-i infecta pe alţii”, a explicat el.

 

84,5% din populaţia adultă a Țărilor de Jos s-a vaccinat cu schema completă

 

Patru din cinci pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă nu au fost vaccinaţi, anunţa săptămâna trecută Institutul naţional de Sănătate Publică. Guvernul a relaxat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 la 25 septembrie şi a introdus certificatul verde - care face dovada vaccinării sau a unui test negativ recent - pentru accesul în baruri, restaurante, cluburi sau la evenimente culturale.

Între timp, numărul de infectări a crescut, duminică fiind anunţate 6.350 de noi cazuri, cu 75% în plus faţă de aceeaşi zi a săptămânii anterioare. Totodată, bilanţul deceselor a crescut de peste două ori în weekend, ajungând la 25.  Conform datelor guvernamentale, 84,5% din populaţia adultă a Țărilor de Jos s-a vaccinat cu schema completă. Olanda are o populație de circa 17 milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel