Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Trei români, hoți de avocado. Au furat sute de kilograme de fructe, în valoare de 2.000 de euro
WhatsApp
Garda Civilă investighează șase persoane, care s-au constituit în trei grupuri infracționale, care au furat o tonă și jumătate din fructele de avocado din fermele situate în regiunile Marina Alta și Baixa, în Alicante.
Spania. Trei români, acuzați că au furat sute de kilograme de avocado, în valoare de 2000 de euro

Fructele de avocado furate erau din soiurile Hass și Lamb Hass. Hoții au provocat agricultorilor pierderi de 6.000 de euro. Garda Civilă a început o anchetă, la începutul primăverii, când a fost observată o creștere semnificativă a acestui tip de infracțiuni. Jafurile erau comise în diferite ferme din orașele Callosa d'En Sarriá, Polop de la Marina și Ráfol de Almunia de către trei grupuri organizate care funcționau separat.

În Callosa d'en Sarriá, anchetatorii au localizat un grup de persoane, care locuiau în acel oraș și a căror activitate profesională era legată de sectorul agricol. Infractorii au profitat de faptul că știau perfect fermele, intrările și ieșirile, fazele de maturare a fructelor. În plus, fiind cunoscuți de ceilalți angajați, prezența lor nu a ridicat suspiciuni, la trecerea prin ferme. Din acest grup criminal făceau parte trei bărbați de naționalitate română, de 22, 29 și, respectiv, 42 de ani. Cei trei români sunt acuzați de două infracțiuni de spargere, săvârșite în aceeași fermă. Românii au sustras aproximativ 800 de kilograme de avocado, evaluate la 2.000 de euro, pe care le-au vândut pe piața neagră, scrie agroinformacion.com.

În cazul Polop de la Marina, ancheta s-au concentrat asupra unui bărbat, de 48 de origine marocană, acuzat de două infracțiuni de furt. Acesta a sustras 600 de kilograme de avocado din soiul Lamb Hass, evaluate la 2.400 de euro.  

În cele din urmă, în municipiul Ráfol de Almunia, anchetatorii au identificat un bărbat, de 54 de ani, și o femeie, de 53 de ani, ambii de naționalitate ucraineană, care se ocupau cu apicultura în locuri care se aflau în vecinătatea fermelor de avocado. Profitând de aceasta, cei doi au furat 300 de kilograme de avocado în valoare de 1.600 de euro.

Echipele de Gardă Civilă inspectează, regulat, cooperativele agricole și fermele, mai ales în timpul campaniei de recoltare a fructelor de avocado, pentru a identifica eventualele nereguli și probleme.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel