Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Români, acuzați că vindeau contracte de muncă false imigranților din regiunea Murcia
WhatsApp
O rețea care vindea contracte de muncă frauduloase imigranților din regiunea Murcia, din care făceau parte și cetățeni de origine română, a fost destructurată de autoritățile spaniole. Membrii rețelei recrutau cetățeni străini care aveau nevoie să își reglementeze situația șederii în Spania și le ofereau presupuse locuri de muncă pentru sume cuprinse între 4.000 și 7.000 de euro.

Agenți ai Poliției Naționale au desfășurat o operațiune care a culminat cu dezmembrarea totală a unei organizații criminale care se ocupa de ani de zile în Regiunea Murcia de vânzarea de contracte de muncă frauduloase unor cetățeni străini pentru a-și regulariza situația în țară sau pentru a încasa indemnizații de șomaj.

Rețeaua infracțională era perfect structurată. În timp ce unul dintre membrii organizației se ocupa de recrutarea de cetățeni străini care aveau nevoie să-și reglementeze situația șederii în Spania, ceilalți se ocupau de a da o aparență de legalitate prin intermediul unei firme de fructe și legume a falsei activități de muncă. Ancheta desfășurată de Unitatea de combatere a rețelelor de imigrație și a falsificării documentelor din cadrul Poliției Naționale din Murcia a reușit să clarifice faptul că a fost vorba întotdeauna de un loc de muncă, care, aparent, nu a fost niciodată efectuat.

Români, acuzați că vindeau contracte de muncă false imigranților din regiunea Murcia

 

Intenția organizației era de a profita financiar de pe urma cetățenilor străini aflați în situație de nevoie și vulnerabilitate. Aceștia se aflau într-o situație neregulamentară în țară și aveau nevoie urgentă de un contract de muncă. Aici intrau în joc recrutorii, care ofereau contracte de muncă la prețuri cuprinse între 4.000 și 7.000 de euro pentru ca cetățeanul străin să nu obțină sau să nu-și reînnoiască permisul de ședere, putând primi și ajutoare de șomaj sau subvenții de la Securitatea Socială, motiv pentru care ancheta a dus și la fraude la adresa Trezoreriei Publice și a Securității Sociale.

Operațiunea a reușit să pună capăt în totalitate activității ilegale a organizației, de la nivelul celui care recruta cetățenii străini până la liderul rețelei infracționale. Persoanele reținute, cinci bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 31 și 59 de ani, de naționalitate spaniolă, marocană și română, au fost deferite justiției pentru presupusa lor implicare în infracțiunile de apartenență la o organizație criminală, favorizarea imigrației ilegale și falsificare de documente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel