Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Răsturnare de situaţie în cazul uciderii unei mame românce: Autorul unei alte crime recente, posibilul asasin al Elenei
WhatsApp
Isabell Elena Răducanu, o româncă stabilită în Spania, însărcinată în 6 luni, a fost ucisă fără milă în propria casă în vara lui 2019. Singurul suspect, iubitul ei, a fost pus în libertate după ce  a plătit o cauțiune de 15.000 de euro. Acum, lucrurile ar putea lua o nouă întorsătură după ce, zilele trecute, o altă tânără din aceeași regiune spaniolă, Xativa, a fost ucisă. Criminalul ei ar putea fi și asasinul Elenei, consideră anchetatorii.

Ancheta privind uciderea lui Wafaa Sebbah și arestarea lui David S., presupusul ucigaș mărturisit al acesteia, aduce o întorsătură neașteptată în anchetă. Polițiștii investighează dacă David are vreo implicare și în uciderea lui Isabel Răducanu, în orașul Xàtiva, la mai puțin de 20 de kilometri de locul unde a avut loc crima lui Wafaa, în luna iunie 2019. Cadavrul fetei a fost găsit joi într-un puț situat într-o fermă care fusese deținută de familia criminalului.

Descoperirea ADN-ului lui David la locul crimei din orașul Setabense este cea care i-a determinat pe agenți să analizeze dacă acesta ar putea avea vreo legătură cu o moartea violentă de acum doi ani și care nu a fost rezolvată.

Răsturnare de situaţie în cazul uciderii unei mame românce, în Spania

 

Totul s-a întâmplat în data de 12 iunie 2019,  după-amiază, când la 112 s-a primit un apel de la un bărbat care, foarte nervos și cu o voce foarte alterată, a spus că partenera sa a fost ucisă. El a explicat că la intrarea în casa sa, foarte aproape de primăria orașului Xàtiva, a găsit-o pe partenera sa, Isabel Elena Răducanu, însărcinată în aproximativ șase luni și în vârstă de 36 de ani, în pat, înjunghiată în gât și cu o lovitură puternică la cap, într-o baltă de sânge. Isabell Elena Răducanu a fost sugrumată și înjunghiată de 37 de ori, în apartamentul ei. Tânăra româncă era însărcinată în șase luni. Atât ea, cât şi fetiţa ei nenăscută, au murit.

Citește și: Revoltă în Spania. Presupusul criminal al Elenei, eliberat: „Viața unui român valorează mai puțin decât libertatea unui spaniol“

La aproximativ două ore după ce  a fost împreună cu agenții la locul faptei, partenerul Elenei Isabell a mers la sediul Poliției Naționale pentru a explica ce a văzut, fără ca în niciun moment acesta să fie arestat. Tânărul, în vârstă de 32 de ani le-a spus ofițerilor unde fusese în orele de dinaintea crimei, într-un depozit de fructe unde lucrează într-un oraș de lângă Xàtiva.

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că Elena ducea o viaţă de calvar alături de Juan Vicente. Bărbatul o bătea şi ameninţa că o va ucide dacă îl părăseşte.

Cazul a generat o mare consternare în oraș și prin faptul că nu a fost elucidat misterul crimei, în ciuda faptului că se considera că urmau să fie arestări iminente. În ciuda tuturor dovezilor expuse de procurori, pe 16 februarie 2021, Tribunalul din Valencia a decis eliberarea pe cauțiune a presupusului criminal. După ce o rudă a bărbatului a plătit cei 15.000 de euro, spaniolul a părăsit închisoarea Picassent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel