Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania, lovită de al treilea VAL al pandemiei. Autoritățile pregătesc un nou LOCKDOWN: "Vom avea cifre mai rele decât până acum!"
WhatsApp
Al treilea val al pandemiei de coronavirus lovește cu putere Spania. În prezent, în spitale sunt internați peste 17.600 de pacienți, în creștere cu 64% față de cifra de dinaintea Crăciunului.  
spital_spania

Ministrul spaniol al Sănătății a declarat, miercuri, că situația epidemiologică este "foarte îngrijorătoare", iar unii experți solicită un nou lockdown pentru a aplana curba, potrivit cotidianului ElPais.

Spania este lovită puternic de al treilea val al pandemiei de coronavirus, iar spitalele din țară încep să sufere. În prezent, sunt tratați peste 17.600 de pacienți cu Covid-19, în creștere cu 64% față de cifra de dinaintea Crăciunului, iar numărul persoanelor din unitățile de terapie intensivă (UCI) a crescut cu 39% din 24 decembrie. Epidemiologii avertizează că curba infecțiilor va continua să crească, în timp ce unii experți solicită introducerea unui nou lockdown pentru a opri transmiterea virusului și pentru a evita ca spitalele să fie copleșite.

Relaxarea restricțiilor din decembrie a dus la creșterea infectărilor

 

Relaxarea restricțiilor din luna decembrie și creșterea interacțiunilor sociale în perioada sărbătorilor de iarnă se află în spatele acestui al treilea val.

Ministerul Sănătății a raportat miercuri 25.438 de noi infecții și 408 decese provocate de COVID-19. Totodata, indicele de infectare la 14 zile este de 454 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori.

"Vom avea cifre mai rele decât în ​​al doilea val”, a spus Ricard Ferrer, șeful ICU la spitalul Vall d’Hebron din Barcelona și președintele Societății spaniole de medicină intensivă. „Creșterea este mai treptată în UCI și avem mai mult timp să ne pregătim, dar acest lucru va merge mai departe. Vom vedea un impact mai mare decât în ​​al doilea val".

spania-al-treilea-val-pandemie

* Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link -> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel