Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania: Fraudă de 10.000.000 de euro. Peste 80 de români și spanioli au fost arestați în urma traficului de mașini de lux
WhatsApp
Ancheta a început după ce Poliția Națională a fost informată că mai mulți șoferi au încercat să treacă frontiera slovenă cu vehicule înmatriculate în Murcia și cu documente falsificate. În luna februarie a anului trecut, o persoană de naționalitate română a fost depistată la bordul unui vehicul, având permis de conducere fals.
Spania. Cazurile de abuz continuă să crească în Cordoba. O româncă de 25 de ani a fost înjunghiată și 12 minori sunt în risc extrem

Agenții Poliției Naționale au arestat 82 de persoane și au recuperat 58 de vehicule de lux în cadrul unei operațiuni de combatere a traficului ilicit de vehicule desfășurate în peste 20 de provincii, inclusiv în Regiunea Murcia, potrivit Direcției Generale a Poliției.

Este vorba despre o organizație puternic structurată în șase locații, fiecare cu structură proprie, dar interconectate între ele, în Alicante, Almería, Jaén, Madrid, Regiunea Murcia și Tarragona. Aceștia au creat societăți în toată țara pentru a contracta servicii de închiriere sau leasing pentru vehicule care ulterior, după falsificarea documentelor, erau destinate vânzării atât în Spania, cât și în diferite țări europene.

 

Frauda produsă de organizație se ridică la peste 10.000.000 de euro

 

Se estimează că frauda produsă de organizație se ridică la peste 10.000.000 de euro, iar cei arestați sunt acuzați, printre altele, de infracțiuni de apartenență la o organizație criminală, înșelăciune, disimulare de bunuri, fals în acte, șantaj și spălare de bani.

Ancheta a început în luna februarie a anului trecut, când o persoană de naționalitate română a fost depistată la frontiera slovenă la bordul unui vehicul cu un permis de conducere fals. Vehiculul, deținut de o firmă spaniolă de închirieri, fusese înmatriculat cu zece zile înainte în orașul Murcia și livrat în acest oraș administratorului unei firme cu sediul în Barcelona.

La scurt timp după aceea, o altă persoană a încercat să treacă aceeași frontieră cu un alt vehicul cu caracteristici similare, de asemenea cu documente falsificate, cu un contract de vânzare fictiv și deținut tot de o societate spaniolă de închiriere. Și acesta fusese de asemenea înmatriculat cu câteva zile înainte și livrat în orașul Murcia administratorului unei alte societăți cu sediul în Almería.

În acest fel, două societăți presupuse a nu avea nicio legătură între ele, cu sedii în capitale diferite, au contractat și primit în Murcia vehicule care au ajuns să treacă frontiera slovenă cu documente falsificate. Agenții au descoperit, de asemenea, că cele două persoane care conduceau vehiculele intraseră în Spania cu câteva zile înainte cu avionul, cu un bilet dus, și nu era prima dată când făceau acest lucru.

 

Polițiștii au arestat toți membrii organizației infracționale

 

Pe baza acestor informații, au fost efectuate primele arestări pentru infracțiunile de înșelăciune și fals și a fost demarată o anchetă care, în mod neîntrerupt, a permis identificarea și arestarea pe întreg teritoriul național a tuturor membrilor organizației infracționale, destructurându-se până la șase nuclee de trafic ilicit de vehicule.

Dinamica acestei organizații infracționale a constat în crearea sau utilizarea de societăți comerciale dedicate diferitelor activități și cu sedii răspândite în întreaga țară pentru a contracta servicii de închiriere sau leasing de vehicule. cu toate acestea, pentru contracte erau folosite și persoane fizice "catâri". 

Odată ce vehiculele intrau în posesia organizației, documentele necesare erau falsificate. Apoi prin intermediul unor contracte de vânzare fictive, acestea erau transferate în țări europene. Aici actele erau oferite la prețuri mici altor rețele ilegale care, la rândul lor, le vindeau unor cumpărători de bună credință. Anchetatorii au depistat că, în unele cazuri, și urmând aceeași metodologie, vehiculele erau vândute și pe teritoriul național.

 

Structura organizației

 

Organizația era "puternic structurată" și formată din persoane care aveau roluri diferite și bine definite în cadrul acesteia. Astfel, existau realizatorii, care, prin intermediul unor firme sau în nume propriu, obțineau vehiculele pentru ca ulterior să le transfere organizației.

La rândul lor, intermediarii sau dealerii se ocupau de vânzarea sau introducerea vehiculelor pe piața legală. Alții efectuau procedurile și documentația necesară pentru a realiza transferul automobilelor.

De asemenea, aceștia aveau "catâri" care, în schimbul unei compensații financiare, își furnizau identitatea pentru a realiza schimbarea frauduloasă a proprietății autoturismelor și cu administratorii unităților și întreprinderilor de vânzare-cumpărare care efectuau tranzacțiile.

În timpul operațiunii, 82 de persoane de naționalitate spaniolă și română au fost arestate în diferite provincii de pe teritoriul național - Alicante (33), Jaén (18), Madrid (11), Murcia (11), Almería (5), Hellín (2). , Castellón (1) și Zaragoza (1) - și au fost efectuate percheziții la domicilii, la sediile legale ale societăților și la unități dedicate vânzării de vehicule.

În cadrul operațiunii, au fost găsite 58 de vehicule de înaltă clasă, trei capete de tractor evaluate la peste 400.000 de euro, peste 24.000 de euro în numerar, o multitudine de documente și instrumente necesare pentru contrafacere.

În plus, agenții au depistat alte 50 de autoturisme care sunt cercetate în cazul în care ar fi putut fi achiziționate prin același procedeu fraudulos. Anchetatorii au observat că unele dintre autoturisme au "buzunare" ascunse în diferite compartimente, astfel că se investighează, de asemenea, dacă organizația ar putea avea legătură cu traficul de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel