Evenimentele au avut loc duminică,19 ianuarie 2020, la ora 05.00, la kilometrul 255 al drumului N-234, la granița dintre municipiile Calatayud și Paracuellos de Jiloca, când un vehicul a lovit un pieton și a fugit. Pietonul de naționalitate română a murit.
Georgel P., un locuitor din Paracuellos de Jiloca, în vârstă de 52 de ani, a murit pe banda de urgență de pe N-234 după ce a fost călcat de un vehicul, iar de atunci nu s-a mai auzit nimic despre autorul accidentului mortal care i-a curmat viața în timp ce se întorcea de la o cină cu prietenii din Calatayud.
În tot acest timp, mai bine de un an și nouă luni, Garda Civilă a continuat să lucreze la anchetă și așteaptă noi rezultate ale rapoartelor de expertiză. Comandantul de trafic din Zaragoza, Raúl Castillo, explică faptul că principala linie de anchetă continuă să fie accidentul provocat de neglijență, deși "nicio ipoteză nu este exclusă și toate sunt deschise", cu referire la posibilitatea existenței unei alte cauze.
"Aceste infracțiuni - accidentele cauzat de neglijență - sunt mai complexe, deoarece aparent nu există o legătură directă între victimă și autor", explică el. În acest moment, se așteaptă rezultatele diferitelor rapoarte care ar putea ajuta la elucidarea cazului. El insistă că acest caz nu a fost "uitat" și exclude posibilitatea unei "fundături". "Nu este de nerezolvat, dar este mai dificilă din punct de vedere tehnic și ne pune pe toți la încercare", spune el.
Având în vedere timpul care a trecut de atunci, Castillo subliniază că acesta este cazul "de cea mai mare importanță și prioritate" în care este implicată zona pe care o coordonează. Acesta s-a suprapus doar în timp cu cel care a avut loc la Luceni și care a fost deja rezolvat. Acesta s-a soldat cu arestarea a trei persoane pentru moartea consilierului José Soria și descoperirea mașinii implicate în apele Ebroului, în apropiere de Alagón. "Acolo aveam surse primare și a fost mai rapid", recunoaște el. În cazul încă neelucidat, șeful forțelor armate subliniază că, "întrucât a fost la primele ore ale dimineții", nu au existat martori oculari, ceea ce "a îngreunat și mai mult ancheta".
Confruntați cu acest scenariu, ei au recurs la ceea ce se numește surse secundare, care implică "o mai mare dificultate de expertiză". În zonă nu există aproape nicio cameră de supraveghere, deși s-a folosit baza de date a vehiculelor care se potrivesc cu puținele indicii lăsate la fața locului.
"A fost efectuată o inspecție oculară, au fost colectate probe, orice urmă care ar putea ajuta la determinarea tipului de vehicul implicat", spune el. "Am analizat și raportul medico-legal de la Institutul de Medicină Legală, criminalistică, probe de sânge și ADN...", spune el. A fost efectuată chiar și o reconstituire, dar cazul este încă deschis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News