Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Angajații români pot primi șomaj tehnic. Cererile se depun până pe 10 octombrie
WhatsApp
Luna octombrie aduce noi măsuri fiscale și restricții în Spania. Angajații care au activitatea afectată din cauza restricțiilor impuse de pandemie vor primi în continuare șomaj tehnic, informează autoritățile spaniole.

Mii de angajați din Spania, printre care și români, beneficiază de șomaj tehnic, dacă activitatea lor ste afectată de restricțiile impuse de Covid. Guvernul spaniol a decis  prelungire acestui ajutor financiar până în luna februarie 2022. 

Companiile care doresc  să beneficieze de această măsură financiară pot  aplica în perioada 1-10 octombrie. De asemenea, autoritățile spaniole au decis să acorde familiilor afectate de pandemie un ajutor social special, numit „scutul social”

Sprijinul constă în interdicția de a tăia apa, electricitatea și alte consumabile de la familiile care nu își pot plăti facturile și o sumă minimă  pentru evacuările forțate rezidențiale pentru cei care au rămas fără venit din cauza pandemiei, transmite The Local.

Totodată, tinerii primesc subvenții de la stat, dacă vor să-și construiască propria locuință sau să închirieze una din fondul locativ de stat. Spania a alocat cinci miliarde de euro cu acest scop, notează sursa menționată.

Toate măsurile sociale au condus la creșterea masivă a șomajului în Spania. În luna septembrie, rata acestuia a fost de 7,5%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel