Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania a scos un nou vaccin pentru COVID. Ce spune despre el Agenția Europeană pentru Medicamente
WhatsApp
Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat joi autorizarea în UE a unui nou vaccin COVID-19 de fabricație spaniolă ca vaccin de rapel pentru adulți.
România exportă antibiotice și carne de pui în Vietnam. Prin acordul comercial va primi la schimb un vaccin inovator /  freepik.com

Organismul de reglementare a concluzionat că vaccinul Bimervax, dezvoltat de firma spaniolă HIPRA, este un rapel sigur și eficient pentru persoanele de 16 ani și peste care au fost vaccinate cu un vaccin COVID-19 cu ARNm.

 

Spania a pregătit un nou vaccin pentru COVID

 

Studiul principal privind injecțiile de rapel Bimervax a constatat că vaccinul spaniol a condus la niveluri mai ridicate de anticorpi împotriva variantelor beta și omicron ale COVID-19 decât vaccinul original Pfizer/BioNtech.

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a aplaudat Hipra și instituțiile publice care au făcut posibil vaccinul, spunând că "a fost o zi de neuitat".

Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a sărbătorit faptul că Spania a devenit una dintre cele șapte țări care au primit aprobarea EMA pentru un vaccin.

Însă vaccinul, bazat pe proteine recombinate, a fost afectat de întârzieri.

În vara anului 2021, Morant a declarat că vaccinul spaniol COVID-19 ar putea ajunge pe piață la începutul anului 2022. Apoi, în iulie 2022, Morant a spus că EMA urma să aprobe vaccinul "în următoarele câteva zile".

 

Spania a devenit una dintre cele șapte țări care au primit aprobarea EMA 

 

În octombrie anul trecut, directorii companiei au declarat că vaccinul, despre care se susține că optimizează siguranța, va fi aprobat în noiembrie.

La începutul acestui an, Morant a spus că întârzierea a avut legătură cu procesul de aprobare al EMA.

"Cred că acum există o mulțime de vaccinuri, iar situația nu mai este aceeași. Astăzi, vremurile sunt ceea ce sunt, iar noi nu putem face altceva decât să respectăm acest lucru", a declarat ea pentru Europress.

HIPRA s-a concentrat pe medicina veterinară de-a lungul istoriei sale, lansând 22 de vaccinuri pentru animale în ultimul deceniu, conform anews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel