Spaghete carbonara de post este o rețetă specială care poate fi pregătită în Postul Mare de către amatorii de delicatese italiene.
Citește și Tort de cafea, rețeta rafinată a Marthei Stewart. Un desert ideal pentru a trezi toate simțurile
160 g spaghete
160 g ciuperci feliate
160 g spanac (opțional)
2 căței de usturoi
o mână de pătrunjel
Pentru sos avem nevoie de:
120 g caju
8 linguri lapte de soia
1 linguriță drojdie
sare și piper
Se pune caju-ul în apă fierbinte și se lasă la înmuiat timp de o oră.
Separat, se sotează ciupercile și usturoiul în puțin ulei, timp de 8 minute. Cei care optează pentru spanac îl pot adăuga în acest moment, împreună cu pătrunjelul, și se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Vezi și: Ardei umpluți de post - Rețeta simplă în 4 pași pe care o poate face oricine
Sosul pentru spaghete carbonara de post se prepară simplu, prin adăugarea ingredientelor într-un robot de bucătărie și mixarea lor până se obține un rezultat cremos, omogen.
Se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce acestea au fiert, se scurg și se adaugă peste ciuperci. Se toarnă sosul peste spaghete și amestecă totul foarte bine.
Acest sortiment de spaghete de post se servește cu extra pătrunjel pe deasupra.
Dacă ți-a plăcut rețeta de spaghete carbonara de post, cu siguranță îți va plăcea și bomboane de marțipan făcute în casă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News