Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spaghete bolognese, rețeta originală. Care e secretul sosului făcut în casă
WhatsApp
Spaghetele bolognese sunt un preparat clasic peste tot în lume, cu excepția Italiei, unde nu există. Nu înțelegeți greșit, sosul Bolognese este cât se poate de tradițional, provine într-adevăr din orașul Bologna, însă nu se servește cu spaghete. 
Spaghete bolognese, rețeta originală - secretul sosului făcut în casă

Când vorbim de paste, de cele mai multe ori ne gândim la rețeta de spaghete bolognese. În Italia, celebrul sos este servit cu paste mai groase, cum ar fi tagliatelle, fettuccine sau pappardelle. Italienii susțin că pastele plate și mai late sunt capabile să absoarbă acest sos bogat și cărnos mult mai bine decât spaghetele. 

Oricare ar fi pastele pe care le alegeți în cele din urmă, sosul bolognese este cel care dă toată savoarea. Îți recomandăm versiunea făcută în casă, care este cu adevărat incredibilă. Este făcut de la zero, fără conservanți.

Ingredientele principale sunt roșii din conservă, o mulțime de legume sănătoase, ierburi aromatice și o jumătate de kilogram de carne de vită tocată. Opțional, puteți face spaghete bolognese și cu o combinație de carne tocată de vită și porc. 

Nu este nevoie să fii bucătar pentru a stăpâni această rețetă delicioasă. Tehnica este foarte simplă. Tot ce aveți nevoie este timp. Sosul bolognese se fierbe la foc mic timp de 2,5-3 ore. Atât timp este necesar pentru ca aromele să se amestece. 

Ingrediente


- 1 lingură de ulei de măsline

- 1 Ceapă tăiată în cubulețe
- 2 morcovi tăiați cubulețe

- 2 tulpini de țelină tăiate cubulețe

- 2-3 căței de usturoi

- 5-6 frunze de busuioc proaspăt sau 2 lingurițe de busuioc uscat

- 400 g roșii cubulețe la conservă

- 500 g de roșii pasate / roșii zdrobite

- 250 ml apă

- 2 lingurițe de oregano uscat

-  500 grame carne de vită tocată extra slabă

- sare și piper după gust

- 1 kg de spaghete

Spaghete bolognese, rețeta originală. Mod de preparare

 

Într-o tigaie mare și adâncă se încălzește 1 lingură de ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa tăiată cubulețe, morcovii, țelina, usturoiul tocat mărunt și se gătește la foc mic timp de 10 minute, fără să se coloreze legumele.

Adăugați carnea de vită tocată și rumeniți-o până când nu mai este roz în interior, amestecând tot timpul și având grijă să spargeți carnea. Se toarnă ambele tipuri de roșii din conservă și apa cu un praf de sare și piper.

Presărați câteva frunze de oregano uscat și frunze de busuioc rupte (rezervați câteva frunze mici), aduceți totul la fierbere. Apoi dați focul mai mic și lăsați să fiarbă cu capacul întredeschis timp de 2,5-3 ore amestecând din când în când.

Când sosul bolognese este aproape gata, fierbeți o oală mare de apă și gătiți spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Scurgeți spaghetele și adăugați pastele în sos, amestecați ușor și luați de pe foc. Acoperiți cu frunzele de busuioc rezervate.

Aceste spaghete bolognese se servesc cu parmezan proaspăt ras.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, atunci cu siguranță îți va plăcea și cea de Paste carbonara, fără smântână și alte bazaconii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel