Este realizat cu prune proaspete care adaugă sosului o notă fructată și de vară. Dacă această propunere vă atrage atenția și doriți să învățați cum să o faceți, continuați să citiți și aflați la StiriDiaspora.ro cum să faceți sos de morcovi dulce-acrișor.
Sos de brânză pentru carne. Îți sucește mințile! Nu vei mai mânca friptura altfel
- 4 prune
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 morcov
- 1 lingură de ulei
- 1 praf de sare
- 1 strop de oțet de mere
- 1 strop de sos de soia.
Tăiați ceapa, usturoiul și morcovul în bucăți mici. Se încinge o tigaie cu ulei și se călesc legumele până încep să se înmoaie.
Curățați și tăiați prunele în bucăți mici și adăugați-le în tigaie. Gătiți toate ingredientele până sunt moi pentru a continua cu rețeta de sos dulce-acrișor.
Adăugați un strop de oțet în tigaie, câteva linguri de apă după gust și un strop bun de sos de soia. Gătiți amestecând des timp de încă două minute și scoateți tigaia de pe foc.
Transferați amestecul din tigaie în blender și amestecați sosul de morcov dulce-acrișor până la omogenizare.
Păstrați sosul de morcov dulce-acrișor într-un borcan de sticlă ermetic la frigider. După cum spuneam, acest sos este ideal pentru a însoți o friptură de carne, legume sau niște burgeri. Posibilitățile sunt nesfârșite!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News