Din acest motiv, este indicat să folosiți brânzeturi cu multă aromă, precum brânză albastră (brânza cu mucegai) sau brânză de capră, care sunt cele folosite la această rețetă. Acest sos este ideal pentru a însoți carnea roșie, dar nu ezitați să-l folosiți și cu carne albă precum pui sau porc. Adevărul este că vă va pune în valoare toate preparatele din carne.
La StiriDiaspora.ro îți spunem cum să faci sos de brânză pentru carne într-un mod simplu și rapid. Să gătim!
- 25 de grame de unt
- 2 linguri de făină de grâu
- 75 de grame de brânză albastră
- 50 de grame de brânză de capră
- 150 mililitri de smântână lichidă pentru gătit
- 200 de mililitri de lapte.
Pregătiți ingredientele pentru a le avea gata și măsurate, deoarece vor fi folosite foarte repede. De asemenea, tocați brânzeturile pentru a le avea gata.
Pune untul într-o tigaie încinsă și lasă-l până se topește.
Adăugați cele două linguri de făină și amestecați cu un tel până când făina devine omogenă.
Sfat: puteți folosi amidon de porumb în loc de făină de grâu.
Adăugați bucățile de brânză și amestecați în continuare cu tijele până obțineți o pastă. Amintiți-vă că aceste brânzeturi sunt cele care se potrivesc cel mai bine atunci când faceți sos de brânză pentru carne, dar puteți oricând să le înlocuiți cu altele care se pot topi.
Ouă prostuțe foarte rafinate. Nu te mai chinui cu chiftelele clasice. Genială idee
Adăugați smântâna lichidă pentru gătit și amestecați continuu. Dacă preferați să faceți sosul de brânză pentru carne fără smântână, vă sfătuim să zdrobiți o mână de caju cu apă (cantitatea de apă va depinde de cât de gros doriți sosul).
Adăugați treptat laptele continuând să amestecați până se îngroașă sosul. Poți face sosul de brânză pentru carne cu lapte integral sau semi-degresat, după preferință.
Transferați sosul de brânză pentru carne într-un bol, astfel încât la fiecare cină să se servească cantitatea dorită sau serviți-o direct pe carne. La fel, puteți folosi acest sos de brânză pentru carnea la cuptor, la grătar sau prăjită. În orice caz, fă-o imediat pentru a te bucura de ea fierbinte.
Odată ce rețeta de sos de brânză pentru carne este gata, vă recomandăm să o folosiți pentru a asezona următoarele preparate:
- Mușchi la grătar
- Piept de pui la grătar
- Mușchi de porc la cuptor
- Milaneză de vițel.
După cum puteți vedea, acesta este un sos de brânză ideal pentru carnea de pui, vițel sau porc. Pur și simplu servește-l cu carnea ta preferată!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News