Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sorin Grindeanu, apel către transportatorii români: „Nu neglijați nevoile locale în timp ce ajutați la exportul cerealelor din Ucraina”
WhatsApp
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, le-a cerut transportatorilor, în timp ce vizita Portul Constanţa, să acorde prioritate clienţilor români care fac schimburi de mărfuri, chiar dacă sunt implicaţi în sprijinirea Ucrainei mai ales în privinţa exportului de cereale din această ţară.
Sorin Grindeanu, apel către transportatorii români: „Nu neglijați nevoile locale în timp ce ajutați la exportul cerealelor din Ucraina”. FOTO: Facebook @Sorin Grindeanu

După ce a verificat lucrările la liniile de cale ferată din Portul Constanţa şi la parcările pentru autocamioane din această zonă, ministrul Sorin Grindeanu a transmis, în cadrul unei conferinţe de presă, că aşteaptă să existe o bună gestiune a fluxului de garnituri de tren şi că va avea discuţii în acest sens cu directorul Oil Terminal.

Ministrul a declarat că îşi doreşte ca transportatorii să dea prioritate pieţei interne.

„Să fie asigurat necesarul pentru piaţa internă în primul rând. Şi vreau să fiu foarte bine înţeles. Eu sigur că nu ţin seama de tot felul de zvonuri care vin apropo de acest posibil El Dorado care a apărut odată cu izbucnirea conflictului din Ucraina, cu preţuri foarte mari şi la transportatori de toate tipurile, cu anumite priorităţi, fie că vorbim pe zona de CFR, fie că vorbim şi pe celelalte zone, şi naval şi rutier, cu anumite priorităţi de rapiditate, dacă e corect ceea ce spun, în toate aceste operaţiuni. Nu e rolul meu ca ministru al Transporturilor să văd dacă se depăşeşte un anumit cadru legal, dar e rolul meu să spun următorul lucru, şi am transmis acest lucru şi transportatorilor români de toate tipurile: îmi doresc, şi aşa e şi normal, ca în primul rând tot ceea ce înseamnă necesarul şi schimburile de mărfuri să fie asigurate pentru necesarul autohton, al României. Fie că vorbim de motorină, fie că vorbim de fermierii români care vin să exporte în port şi aşa mai departe. Ajutăm cu tot ceea ce putem Ucraina, dar asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm ceea ce avem câştigat ca şi clienţi, fie că vorbim de port, fie că vorbim de Oil Terminal şi aşa mai departe. Eu cred că statul român a arătat în aceste şase luni că este alături, ajută, încercăm să facem tot ceea ce putem, dar asta nu înseamnă că facem aceste lucruri în detrimentul necesităţilor noastre”, a spus Grindeanu.

 

Sorin Grindeanu: „O să vedem câştigătorul”Ministrul a accentuat că îşi doreşte să fie „foarte bine înţeles” mesajul său şi că va avea discuţii cu cei de la Oil Terminal şi CFR Infrastructură, astfel încât fluxul să fie optim şi să deservească în primul rând necesarul autohton, iar apoi să se facă ce se poate „pentru a-i ajuta pe prietenii noştri din Ucraina”.

Cu privire la vizita sa, Sorin Grindeanu a declarat că a văzut cum decurg lucrările la 35 de linii de cale ferată care au intrat deja în reparaţii şi consideră că progresul este bun. El a spus că una dintre companiile care a câştigat această primă etapă a proiectului a realizat jumătate din lucrări şi că într-o lună sau o lună şi jumătate poate termina lucrarea.

„Sper ca şi celălalt, care de asemenea e un constructor serios, să vină din urmă, e undeva la 30 - 40%, dar sunt optimist că lucrările se vor termina într-o lună jumătate. Faza a doua a acestui proiect, diferenţa de şaizeci şi ceva de linii, a fost termen limită de depunere de oferte la începutul acestei săptămâni, tot aceste două companii au venit şi au depus oferte. O să vedem câştigătorul”, a mai spus ministrul Transporturilor.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
02 oct 2022, 20:04
DCMedical.ro
02 oct 2022, 09:41
DCBusiness.ro
02 oct 2022, 09:05
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCBusiness.ro
02 oct 2022, 09:05
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCNews.ro
02 oct 2022, 20:04
DCMedical.ro
02 oct 2022, 09:41
Spectacola.ro
02 oct 2022, 16:57
Spectacola.ro
02 oct 2022, 16:57
RadioDCNews.ro
01 oct 2022, 12:57
RadioDCNews.ro
01 oct 2022, 12:57
Astrosens.ro
24 sep 2022, 21:08
Astrosens.ro
24 sep 2022, 21:08