Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iunie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Sondaj ȘtiriDiaspora: Sunt românii interesați de alegerile preziențiale. Rezultate complete
WhatsApp
Sondaj ȘtiriDiaspora. "Dacă sunteți din Diaspora, ați votat la ultimele alegeri pentru Președintele României?" a fost întrebarea pusă cititorilor site-ului. Iată rezultatele complete.

Potrivit unui sondaj realizat de ȘtiriDiaspora referitor la ultimele alegeri pentru Președintele României românii din străinătate au avut răspunsuri surprinzătoare.

Peste 1.000 de cititori ȘtiriDiaspora, care au vizitat site-ul în ziua de 28 septembrie 2023, au răspuns la întrebarea: Dacă sunteți din Diaspora, ați votat la ultimele alegeri pentru Președintele României?

Dintre aceștia, 27,3% (282) au răspuns "DA!",  au votat la ultimele alegeri pentru Președintele României.

La rândul lor 53,0% (547) dintre respondenți au ales răspunsul "NU!",  adică nu au votat la ultimele alegeri pentru Președintele României.

Totodată, 19,7% (204) dintre cei care au participat la sondaj au ales răspunsul "Nu știu", cel mai probabil având nevoie de o informare mai riguroasă înainte de a-și da cu părerea despre acest subiect sau nu sunt interesați de politică.

Rezultat sondaj:

1. Sondaj Ști... (sondaj-stiridiaspora--peste-50prc--dintre-romanii-din-diaspora-nu-s-au-prezentat-la-la-ultimele-alegeri-pentru-presedintele-romaniei.JPG)

ATENȚIE: Votul reprezintă opinia cititorilor StiriDiaspora. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală. 

La alegerile prezidențiale din 2019, Klaus Iohannis a fost reales Președintele României cu 66,09% în turul 2, obținând 37,82% în primul tur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sondaje Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel