Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sondaj ARGUMENT. Direcția în care se îndreaptă țara. Procentul care dă FIORI: „Nu am văzut nicăieri un răspuns atât de TRANȘANT“
WhatsApp
Un sondaj ARGUMENT,  institutul de sondare al DCMedia Group, a publicat, vineri, în prima zi de campanie, un sondaj extrem de important și care arată părerea românilor despre direcția în care merg lucrurile în țară. Cum comentează directorul științific al institutului, dr. Mădălina Hideg și jurnaliștii DCMedia Group datele culese.

Românii au fost întrebați și despre direcția în care merg lucrurile în țară.

O majoritate covârșitoare a răspuns că direcția este greșită (84%). Doar 16% dintre respondenții sondajului consideră că direcția în care merg lucrurile în România este bună. 

Dintre respondenții optimiști, care  spun că lucrurile merg în direcția bună în România, mai mult de 4 persoane din 10 ar alege candidat PNL la primărie, iar un sfert aleg candidat PSD. Totodată, 3 din 10 respondenții „pesimiști“, care spun că direcția este greșită, aleg PNL și 39% PSD.

Mădălina Hideg: „Acesta este electoratul PSD“

 

Mădălina Hideg, doctor în sociologie, directorul științific al institutului de sondare al DCMedia Group, Argument, explică premisele sondajului: „Sondajul a fost realizat prin metoda CATI, adică telefonic, e un eșantion aleatoriu, aproape 1000 de subiecți au răspuns întrebărilor noastre și este reprezentativ la nivelul populației, marja de eroare fiind de 3%-3,3%“.

2. -imagine fara descriere- (directie_lucruri_argument.PNG)

„Un astfel de nivel de nemulțumire s-ar putea exprima prin mișcări de stradă între alegeri, cum am și văzut în 2011-2012“, a mai punctat Val Vâlcu.

 

„Este important să punem în context aceste cifre. Este interesant că electoratul PSD este format în prinicipiu dintre persoanele care spun că direcția este greșită“, a mai punctat dr.  Mădălina Hideg.

Rezultatele aparțin unui SONDAJ EXCLUSIV marca ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group. Sociologul Mădălina Hideg este directorul științific al institutului de sondare al DCMedia Group, Argument.

Datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un eșantion simplu, aleator, de 988 de subiecți cu drept de vot (18+), reprezentativ la nivel național, cu o marjă de eroare +/-3.2%, în perioada 7-17 august 2020.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel