Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sondaj: 76% dintre români cred că Maia Sandu nu ar trebui să candideze la alegerile prezidențiale din România
WhatsApp
Deși aproape 40% dintre români au o impresie bună despre Maia Sandu, 76% dintre ei nu cred că aceasta ar trebui să candideze la alegerile prezidențiale din România.

Jumătate dintre români ar vota împotriva unirii României cu Republica Moldova dacă mâine s-ar organiza un referendum pe această temă, în timp ce 40% consideră că Chișinăul nu ar trebui să fie acceptat în NATO, arată un sondaj Avangarde, citat de Hotnews. Conform aceluiași sondaj, aproape 40% dintre cei care au răspuns au o părere bună despre președinta Maia Sandu, însă 76% dintre ei consideră că o candidatură a acesteia la președinția României nu ar fi o idee bună.

57% dintre cei intervievați spun că percep neutru Republica Moldova, 31% mai degrabă pozitiv, 9% mai degrabă negativ și 3% nu știu sau nu răspund, iar întrebați dacă la un moment dat, în viitor, România ar trebui să se unească cu Republica Moldova, 54% spun „nu” și numai 33% răspund cu „da”, în timp ce 13% nu pot aprecia.

Referendum pentru unirea cu Republica Moldova

 

Dacă mâine s-ar organiza un referendum pentru unirea cu Republica Moldova, 50% dintre români ar vota „împotrivă”, 31% „pentru”, 13% nu sunt hotărâți, iar 6% nu răspund.

Legat de o acceptare „de urgență” a Republicii Moldova în NATO, 40% consideră că nu ar trebui să se întâmple asta, 31% răspund cu „da”, iar 29% nu pot aprecia sau nu răspund. În schimb, 41% dintre cei intervievați cred că Republica Moldova ar trebui să fie acceptată de urgență în UE, 39% răspund cu „nu”, iar 29% nu pot aprecia/nu răspund.

Peste jumătate dintre românii care au răspuns sondajului sunt de părere că în cazul unei invazii militare a Rusiei în Republica Moldova România nu ar trebui să ajute cu trupe Chișinăul. În schimb, 48% consideră că Chișinăul ar trebui ajutat cu tehnică militară, iar 35% cred că nu ar trebui acordat un astfel de ajutor.

Același sondaj arată că 38% dintre români au o părere bună despre președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, 2% spun că au o părere foarte bună, 19% au o părere proastă, 2% foarte proastă, iar 36% declară că nu au nicio părere sau că nu știu cine este Maia Sandu.

Despre o candidatură a Maiei Sandu la Președinția României, 76% nu cred că ar fi o variantă bună, doar 5% spun că ar fi o variantă bună, iar restul nu știu sau nu răspund.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel