Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sondaj: 1 din 4 oameni din lume se simt singuri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels- Sasha Kim

Noul sondaj Meta-Gallup, realizat în 142 de țări, a arătat că 24% dintre persoanele cu vârsta peste 15 ani au declarat că se simt destul sau foarte singuri ca răspuns la întrebarea „Cât de singur vă simțiți?”, precizează swissinfo.com. Rezultatul sondajului arată că unul din patru adulți din întreaga lume spun că se simt destul de singur sau foarte singur. Aproximativ 1.000 de persoane din fiecare țară care a participat la sondaj au fost chestionate, între iunie 2022 și februarie 2023, folosind doua metode de sondaj: apeluri telefonice și față în față. Țările reprezintă aproximativ 77% din populația adultă a lumii.

Sondajul a mai relevat că cele mai mari rate de singurătate au corespuns adulților tineri, 27% dintre tinerii între 19 și 29 de ani raportând că se simt destul de singuri sau foarte singuri, în timp ce doar 17% dintre persoanele cu vârsta de 65 de ani sau mai mult au raportat că se simt singuri. Mai mult de jumătate dintre adulții cu vârsta de 45 de ani și peste au răspuns că nu se simt deloc singuri, în timp ce majoritatea celor sub 45 de ani au răspuns că se simt cel puțin puțin singuri sau destul de singuri. În 79 din cele 142 de țări care au participat la sondaj rata de singurătate raportată de femei a fost mai mare decât cea a bărbaților.

Gallup urmează să lanseze la 1 noiembrie un raport privind starea globală a conexiunilor sociale. Cercetarea va include și rezultatele studiului „Cât de singur vă simțiți?”, dar și altele, mai detaliate, la nivel de țară pentru a explora în continuare asemănările și diferențele dintre sentimentele de singurătate din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel