Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Soluţia găsită de liderul unei ţări pentru a imuniza cât mai mulţi locuitori: vaccinare în somn
WhatsApp
Preşedintele Filipinelor Rodrigo Duterte a sugerat o modalitate de a ajunge la cei care ezită în continuare să se vaccineze cu serul anti-COVID-19, care nu este obligatoriu.

„Problema este reprezentată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i în satul vostru, haideţi să mergem acolo în timp ce dorm şi să le facem injecţia în timp ce dorm, astfel încât să putem face acest lucru. Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea. O voi face eu, eu voi conduce călătoria”, a declarat Rodrigo Duterte.

Departamentul de Sănătate din Filipine a subliniat în repetate rânduri că vaccinarea nu este obligatorie. Toate vaccinările necesită un consimţământ în cunoştinţă de cauză, potrivit CNN.

Duterte, în acelaşi discurs, şi-a asumat vina pentru lipsa vaccinurilor anti-COVID-19 de la începutul anului, spunând că este neputincios deoarece guvernul nu poate găsi nicio companie care să vândă serul în Filipine.

Ţara a început în mod oficial campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe 1 martie anul trecut, la peste un an de la înregistrarea primului caz de COVID-19 şi fiind ultima care a lansat o astfel de iniţiativă în Asia de Sud-Est.

Filipine: Vaccinare în somn



Până la 10 octombrie, peste 23,1 milioane de filipinezi au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19, în timp ce aproximativ 26,4 milioane de persoane au primit prima doză, potrivit Mediafax.

Filipine a decretat stare de urgență, fiind vorba despre o alertă epidemiologică extinsă până la data de 10 mai 2022.

Sunt permise doar călătoriile esenţiale între localităţi, numai în baza prezentării certificatului medical eliberat de autoritatea locală (Barangay) şi a testului RT-PCR negativ sau dovada vaccinării împotriva COVID-19.

Cetăţenii români care locuiesc în afara provinciei Metro Manila şi care au programare la misiunea diplomatică a României se pot deplasa la ambasadă, fiind necesar să prezinte următoarele documente la punctul de control: dovada programării, certificatul medical eliberat de autoritatea locală din raza reşedinţei (Barangay) şi un act de identitate valabil, testul RT-PCR negativ sau dovada vaccinării împotriva COVID-19.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională filipineză şi necesitatea obţinerii vizei, vă sfătuim să consultaţi informaţiile oficiale furnizate de autorităţile filipineze: Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Filipine (www.dfa.gov.ph) sau Ambasada Republicii Filipine la Budapesta, Ungaria, acreditată și pentru România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel