Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Socialiștii și democrații din Parlamentul European vor să stopeze creșterea prețurilor la energie: "Trebuie sa revenim la nivelul anterior crizei". Măsurile propuse
WhatsApp
Socialiștii și democrații din Parlamentul European pledează pentru stoparea creșterii prețurilor la energie și revenirea la un nivel anterior crizei. În acest sens sunt propuse o serie de măsuri care să fie în concordanță și cu obiectivele asumate de Uniunea Europeană pentru atingerea neutralității climatice. 

Socialiștii și democrații din Parlamentul European salută măsurile propuse de Comisia Europeană pentru eficientizarea termică a clădirilor, pentru sprijinirea inițiativelor în favoarea resurselor regenerabile și a gazelor cu emisii scăzute de carbon, precum și pentru reducerea emisiilor de metan. Comisia a adoptat în data de 15 decembrie un set de propuneri legislative pentru a decarboniza piața gazelor din UE și pentru a asigura securitatea energetică în întreaga Uniune Europeană. 

Dan Nica: "Trebuie să revenim cu prețurile la un nivel suportabil pentru populație"

 

„Noul pachet energetic vine într-un moment crucial, deoarece trebuie să stopăm urgent creșterea prețurilor la energie, să revenim la un nivel anterior crizei, suportabil pentru populație și să evităm adâncirea săraciei celor vulnerabili, adaptând, în același timp, infrastructurile energetice pentru neutralitatea climatică. În acest scop, este nevoie de o gamă largă de măsuri coerente. Clădirile trebuie să fie echipate adecvat și să devină eficiente din punct de vedere energetic, pentru a păstra căldura și pentru a fi în conformitate cu tranziția energetică. Nu în ultimul rând, sunt necesare eforturi comune la nivelul UE pentru a asigura securitatea aprovizionării și pentru a reduce explozia prețurilor la energie. Ca socialiști și democrați, în Parlamentul European ne vom asigura că dimensiunea socială este integrată corespunzător în acest pachet legislativ”, a declarat europarlamentarul Dan Nica, purtătorul de cuvânt al S&D în Comisia pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European.

Măsurile concrete ale Comisiei Europene și obiectivele până și după 2030

 

G Ad:

Propunerile legislative adoptate de Comisie reprezintă un set de măsuri pentru decarbonizarea pieței prin facilitarea introducerii gazelor din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon, inclusiv a hidrogenului, în vederea asigurării siguranței energetice pentru toți cetățenii Europei. De asemenea, Comisia monitorizează în această perioadă Strategia UE privind metanul, precum și angajamentele sale internaționale privind propunerile de reducere a emisiilor de metan în sectorul energetic în Europa și în lanțul nostru global de aprovizionare.

Strategii pentru piața hidrogenului

 

Unul dintre obiectivele principale este acela de a institui o piață a hidrogenului, de a crea un mediu propice pentru investiții și de a permite dezvoltarea unei infrastructuri dedicate. Normele pieței vor fi aplicate în două etape, înainte și după 2030, și vor acoperi în special accesul la infrastructurile de hidrogen, separarea activităților de producție și transport de hidrogen și stabilirea tarifelor.

De asemenea, va fi creată o nouă structură de guvernanță sub forma "Rețelei europene a operatorilor de rețea pentru hidrogen" (ENNOH) pentru a promova o infrastructură dedicată hidrogenului, coordonării transfrontaliere și construirii de rețele de interconectare, precum și pentru elaborarea normelor tehnice specifice. Acestea vor facilita accesul gazelor din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon la rețeaua de gaze existentă, prin eliminarea tarifelor pentru interconexiunile transfrontaliere și prin reducerea tarifelor la punctele de injecție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
23 ian 2022, 16:37
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
24 ian 2022, 00:05
DCMedical.ro
23 ian 2022, 16:37
DCBusiness.ro
23 ian 2022, 19:52
DefenseRomania.ro
21 ian 2022, 14:36
DCBusiness.ro
23 ian 2022, 19:52
DefenseRomania.ro
21 ian 2022, 14:36
DCNews.ro
24 ian 2022, 00:05
DCMedical.ro
23 ian 2022, 16:37
Spectacola.ro
23 ian 2022, 11:42
Spectacola.ro
23 ian 2022, 11:42