Șnițelul a devenit un lux în unele restaurante din Austria, iar oamenii pur și simplu nu înțeleg de ce trebuie să plătească sume uriașe pentru o bucată de carne.
Șnițelul nu este un fel de mâncare popular doar în Austria, ci și în alte țări. Oamenii sunt revoltați că trebuie să scoată din buzunar sume uriașe pentru o avere, iar proprietarii teraselor spun că prețurile crescute la carne și ulei de floarea soarelui sau prețurile mai mari la energie i-au făcut să scumpească tot.
"Se termină distracția cu șnițelul", spun oamenii pe forumuri, potrivit publicației DerStandard.
"Nu pot să înțeleg: 30 de euro?”. Este prea scump pentru mine pentru un șnitel la han, ceea ce înseamnă că voi continua să-mi fac șnitel acasă din cele mai bune ingrediente. Apoi plătesc doar o fracțiune pentru bere, apă și cafea. Dacă cineva vrea să plătească prețul, este perfect în regulă, iar dacă o majoritate din Austria nu vrea asta, atunci vor fi doar câteva restaurante mai puține în Austria. Nici o problemă, oricum nu este suficient personal în gastro. Deci totul se aranjează de la sine", spune un austriac citat de publicația austriacă.
Astfel, concluzia jurnaliștilor austrieci este că tot mai mulți oameni au decis să economisească bani și să evite vizitele la restaurant.
Vezi și:
În luna iunie a acestui an, Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis că indexarea alocațiilor familiale încalcă dreptul UE. Dispozițiile naționale au fost ulterior abrogate. Într-un răspuns recent la solicitarea NEOS, ministrul pentru familie, Susanne Raab (ÖVP), a declarat că până în prezent au fost plătite aproximativ 337 de milioane de euro familiilor, relatează publicația ORF.at.
Concret, în 87.949 de cazuri pentru 143.705 copii, „au fost efectuate plăți suplimentare susținute în valoare de 337.250.976,10 euro”, potrivit răspunsului la întrebare.
Potrivit ministrului, suma este compusă din alocația familială (53.133.706,59 euro), o plată diferențială (184.370.263,64 euro) și deducerea pentru copii (99.747.005,87 euro). În luna mai, Raab încă vorbea de suplimente în valoare de 220 de milioane de euro. Costurile pentru plățile suplimentare sunt luate în considerare în buget.
În 2019, guvernul OVP-FPO introdusese indexarea, prin care cuantumul alocațiilor familiale era orientat în funcție de costul real al vieții pentru copiii care trăiesc în alte țări din UE. Astfel, persoanele care lucrează în Austria și ai căror copii locuiesc în Europa de Est au primit o plată de sprijin mai mică.
În consecință, plățile suplimentare pentru solicitanții din țări precum România, Slovacia și Ungaria au fost cele mai mari. Pe de altă parte, nu au existat plăți restante pentru solicitanții din Belgia, Franța și Luxemburg, de exemplu. Acolo, prestațiile familiale au fost „indexate în sus”. Au primit o alocație familială mai mare, banii nu sunt recuperați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News