Ingrediente pentru Șnițele de cartofi cu brânză
500 g cartofi,
2 ouă,
4 linguri de parmezan ras,
100 g de făină,
sare și nucșoară după gust,
pesmet și ulei
Pentru umplutură: 200 g de ricotta.
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, mai întâi se fierb cartofii într-o oală cu multă apă și sare. După ce cartofii au fiert, se scot din apă, se pasează bine și se lasă să se răcească.
V-ar putea interesa și această rețetă: Chec cu ricotta, caise și portocale. Un deliciu uimitor, cu doar 180 de calorii
Piureul de cartofi se pune într-un castron în care se adaugă un ou, făina, parmezanul, sarea și nucșoara. Ingredientele se amestecă bine obține o compoziție omogenă și compactă.
Ar putea să vă placă și această rețetă: Plăcintă cu fructe de pădure. Rețeta uimitoare, fără făină, fără unt și fără lapte. O porție are doar 130 de calorii
Luați o foaie de hârtie de copt și puneți pe ea aluatul din cartofi. Acoperiți-l cu o altă foaie de hârtie și întindeți-l cu un sucitor. Ulterior îl tăiați în mai multe pătrate, care trebuie să fie uniforme.
Vedeți și: Oua fierte pane. Rețeta unui aperitiv delicios, făcut din ouăle rămase de la Paște
Într-un bol se pune oul care se bate bine. În alt bol se pune pesmetul. Luați două pătrate între care puneți puțină ricotta și le lipiți, formând un șnițel. Sigilați bine marginile, îl treceți prin ou, apoi prin pesmet. Șnițelele se prăjesc bine, pe ambele părți, în ulei încins. Se scot pe o farfurie cu hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei. Se servesc ca aperitiv fierbinte sau ca felul doi. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News