Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Situație "absurdă" în Napoli: Ambulanțele sunt amendate pentru viteză excesivă, chiar dacă sunt în misiune
WhatsApp
Situație bizară în zona Napoli. Ambulanțele sunt amendate pentru viteză excesivă, spre disperarea autorităților sanitare care fac memorii pentru remedierea situației. 
Accident tragic azi pe A1 în Italia: șoferul unui autobuz cu tineri ar fi adormit la volan

Ambulanțele care efectuează transportul pacienților către spitalele Cotugno și Cardarelli din Napoli, au fost amendate pentru exces de viteză, deși desfășurau misiuni critice.

Un incident recent a pus în lumină această situație absurdă. Pe data de 5 septembrie, un echipaj medical din Pozzuoli a intervenit pentru a salva o femeie căreia un vecin îi dăduse foc. Mario Balzanelli, președintele Societății Italiene de Sistem 118 (Sis118), a catalogat această problemă ca fiind "absurdă," și a atras atenția asupra criticilor venite din toate părțile, transmite agenția ANSA.

Situația nu este una recentă, cum explică Raffaele Morelli, reprezentantul Croce Italia, care oferă servicii de ambulanță în colaborare cu Asl Napoli 2 nord. El afirmă că au sesizat problema încă din 2021, în plină pandemie, și că au cerut prefecturii să anuleze amenzile, dar problema persistă și s-a agravat, cu unul dintre asistenții lor ocupându-se exclusiv de gestionarea documentelor pentru contestarea proceselor-verbale în loc de acordarea asistenței medicale.

De ce sunt amendate ambulanțele în Napoli

 

Ambulanțele sancționate sunt în special cele din zona Campi Flegrei (Pozzuoli, Quarto, Bacoli, Monte di Procida), care transportă pacienți la spitalele din Napoli specializate în boli infecțioase, arsuri sau traume grave.

Problema pare să fie legată de faptul că dispozitivele de supraveghere de pe drumurile cu circulație rapidă nu "recunosc" ambulanțele a căror înmatriculare nu este înregistrată ca vehicul scutit de sancțiuni.

Aceste sancțiuni au inclus ambulanța care se deplasa cu mare viteză pentru a salva viața unei femei căreia i s-a dat foc într-un conflict local și care ulterior a decedat, precum și ambulanța care transporta o femeie care a suferit arsuri grave într-un accident casnic și a decedat.

Situația a stârnit un val de critici și îngrijorare din partea comunității medicale și a autorităților, cu apeluri la revizuirea legislației rutiere în scopul evitării unor astfel de situații absurde.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel