Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Site-ul PSD, atacat cibernetic din Rusia
WhatsApp
 PSD a anunțat că site-ul partidului a fost vineri seara atacat cibernetic din Rusia.

„Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă”, a anunțat PSD.

Potrivit reprezentanților formațiunii, departamentul IT a intervenit prompt şi a repus site-ul în funcţiune.

„Cu această ocazie, PSD îşi reafirmă apartenenţa la valorile europene şi occidentale şi condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”, a mai transmis PSD.

Site-ul PSD, atacat cibernetic din Rusia

 

Mai multe site-uri guvernamentale din România precum și site-ul unei instituții financiare au fost vineri țintele unui atac informatic de tip „Distributed Denial of Service-DDOS”. În cauză, a fost sesizat DIICOT.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, vineri, 29 aprilie, despre atacul cibernetic care a vizat, în cursul dimineţii, mai multe site-uri oficiale, printre care şi site-ul MApN, că este „un atac simbolic mai degrabă”, la o platformă exterioară, care nu are în spate nici o bază de date, iar diviziile de cybersecurity sunt pregătite.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, vineri, 29 aprilie, despre atacul cibernetic asupra site-ului MApN.

”Nu a fost decât un atac la site-ul nostru de prezentare, pentru transparenţă şi relaţii publice, deci, la o platformă exterioară, care nu are în spate nicio bază de date, nimic. Nu, este un atac simbolic mai degrabă, care încearcă să arate că nu funcţionează, sau să îţi plaseze ceva, un alt mesaj, contrar, aşa se face în această zonă. Nu este un atac care să afecteze să spunem baze de date sau sistemul de comandă sau control, deci nu este cazul. Este doar un atac simbolic”, a spus ministrul.

Dîncu a precizat că nu a fost un atac de câteva ore.

Site-ul MApN, ținta unui atac cibernetic

 

”Sigur, trebuie să ţinem site-ul sub supraveghere câteva ore. Nu l-am deschis încă pentru că încă este sub control, căutăm originea, studiază informaticienii noştri de unde vine acest atac dar nu a durat câteva ore. A fost un atac care a blocat site-ul nostru de comunicare”, a spus el.

Ministrul a precizat că asemenea atacuri şi în perioade fără război există, asupra site-urilor guvernamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel