Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sistemul de sănătate din Italia, în pericol: medicii sunt obosiți, îmbătrâniți și consideră că nu câștigă suficienți bani
WhatsApp
Sistemul Național de Sănătate din Italia este într-o situație dificilă, în contextul în care personalul insuficient este din ce în ce mai obosit. Aceasta este concluzia unui raport oficial. 

Angajații din Sistemul Național de Sănătate sunt epuizați, cei mai mulți dintre aceștia fiind nemulțumiți de salariu și de perspectivele de carieră și mai puțin de jumătate sunt mulțumiți de condițiile lor generale de muncă: aceasta este imaginea pe care o prezintă Inapp în raportul său "Îmbătrânirea în sistemul de sănătate", potrivit căruia - subliniază acesta - "personalul medical este mult dincolo de pragul unei crize".

Trei din patru operatori se plâng de efortul fizic, iar nouă din zece de salariu și de perspectivele de carieră.

Aproape toți se plâng de efortul mental și emoțional (97% și, respectiv, 93% dintre subiecți).

Între 2008 și 2018, în principal din cauza înghețării cifrei de afaceri și a reducerilor de cheltuieli în domeniul sănătății în cadrul planurilor de redresare regională, forța de muncă din NHS a fost redusă cu peste 41.000 de persoane. Acest lucru a dus la o creștere progresivă a vârstei medii, care în 2020 era de aproximativ 51 de ani pentru medici și de 47 de ani pentru asistente medicale.

În plus, până în 2027, se așteaptă ca aproximativ 28% din personalul medical și 8% din personalul infirmier să se pensioneze, mai arată raportul citat de ANSA.

"Problema deficitului de personal sanitar", explică Sebastiano Fadda, președintele Inapp, "riscă să ia în Italia dimensiuni atât de mari încât să compromită atât nivelul de bunăstare profesională a angajaților, care sunt deja în mod normal expuși riscului de epuizare, cât și însăși sustenabilitatea serviciului nostru de sănătate, inclusiv din cauza problemelor structurale nerezolvate în relațiile dintre sistemul public și operatorii privați.

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel