Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sirniki, papanași rusești. Rețeta celor mai pufoși și delicioși papanași
WhatsApp
Sirniki, papanași rusești, sunt un desert total diferit față de papanașii clasici. Sunt mai ușor de preparat și diferă de cei românești: conțin mai puțină faină, mai multă brânză de vaci, nu conțin drojdie și nu necesită o cantitate foarte mare de ulei pentru prăjit.
Sirniki, papanași rusești. Rețeta celor mai pufoși și delicioși papanași

Trebuie să fiți foarte atenți la ce fel de brânză de vaci folosiți, neapărat să alegeți una scursă bine de zer și să nu fie moale și cremoasă. Puteți să îi serviti la micul dejun însosiți de smântână sau iaurt și dulceață. 

Syrniki sunt întâlniți în Moldova, Ucraina, Belarus, iar numele acestora derivă din cuvântul „syr” care în limba rusă înseamnă brânză.

Brânza este principalul ingredient al acestui preparat, iar ouăle și faina ajută componentele să se lege, dar trebuie să se obțină o consistență destul de umedă înainte de a fi puși la prăjit, rămânând pufoși și moi.

Ingrediente:

500 g brânză de vaci

1 ou

4 linguri făină

un praf de sare

2 linguri zahăr

esență de vanilie

ulei de floarea soarelui pentru prăjit

 

Sirniki, papanași rusești - Mod de preparare

 

Într-un castron punem brânza, făina, zahărul, praful de sare, esența de vanilie și oul și amestecați bine până se încorporează totul, iar aluatul devine moale și lipicios. 

Pregătiți o farfurie cu făină. Formați bile din aluat pe care le veți trece prin acea făină din farfurie. Turtiți-le puțin pe mijloc și băgați-le în tigaia încinsă cu puțin ulei.

Prăjiți până se rumenesc pe ambele părți și serviți cu zahăr, dulceață, smântână sau ce doriți! Poftă bună!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel