Trebuie să fiți foarte atenți la ce fel de brânză de vaci folosiți, neapărat să alegeți una scursă bine de zer și să nu fie moale și cremoasă. Puteți să îi serviti la micul dejun însosiți de smântână sau iaurt și dulceață.
Syrniki sunt întâlniți în Moldova, Ucraina, Belarus, iar numele acestora derivă din cuvântul „syr” care în limba rusă înseamnă brânză.
Brânza este principalul ingredient al acestui preparat, iar ouăle și faina ajută componentele să se lege, dar trebuie să se obțină o consistență destul de umedă înainte de a fi puși la prăjit, rămânând pufoși și moi.
Ingrediente:
500 g brânză de vaci
1 ou
4 linguri făină
un praf de sare
2 linguri zahăr
esență de vanilie
ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Într-un castron punem brânza, făina, zahărul, praful de sare, esența de vanilie și oul și amestecați bine până se încorporează totul, iar aluatul devine moale și lipicios.
Pregătiți o farfurie cu făină. Formați bile din aluat pe care le veți trece prin acea făină din farfurie. Turtiți-le puțin pe mijloc și băgați-le în tigaia încinsă cu puțin ulei.
Prăjiți până se rumenesc pe ambele părți și serviți cu zahăr, dulceață, smântână sau ce doriți! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News