Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simion se laudă că are media la bac mai mare decât a lui Ciolacu: „Am absolvit unul dintre cele mai bune colegii. Nu o spun eu, o dovedesc statisticile”
WhatsApp
Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a făcut publică diploma sa de Bacalaureat, miercuri, declarând că a obținut media 9,69 la examen, un rezultat semnificativ mai bun decât cel al actualului premier al României, Marcel Ciolacu, care a avut media 7,03. 
Simion se laudă că are media la bac mai mare decât a lui Ciolacu: „Am absolvit unul dintre cele mai bune colegii. Nu o spun eu, o dovedesc statisticile” / Foto: Facebook

Simion a lansat o provocare directă către Ciolacu, cerându-i să-și prezinte diploma de Bacalaureat, un subiect care, potrivit liderului AUR, a fost evitat de către premier în mod constant.

„Marcel Ciolacu, tu când ne arăţi diploma de Bacalaureat?”, a întrebat retoric George Simion în declarația sa publică.

 

O provocare directă către premier

 

Simion a afirmat că nu are nicio reținere în a-și prezenta public diploma de Bacalaureat, spre deosebire de alți lideri politici care, spune el, refuză să facă acest lucru.

„Vă arăt, astăzi, deşi am mai făcut-o şi în trecut, diploma de Bacalaureat a lui George Simion. Faţă de alţii, nu am nicio reţinere în a o arăta public. Pentru că eu nu am nimic de ascuns", a transmis Simion.

Simion a continuat prin a sublinia faptul că diploma sa este reală și că nu are nicio problemă să vorbească despre performanțele sale academice, contrar premierului Ciolacu, care, potrivit lui Simion, a evitat în repetate rânduri să își prezinte propria diplomă.

„În schimb, Premierului României, Marcel Ciolacu, a evitat constant să prezinte diploma şi, deşi a avut multe ocazii să clarifice situaţia, a refuzat să o facă, alimentând suspiciuni şi speculaţii”, a afirmat Simion.

 

Simion își prezintă notele și traseul educațional

 

George Simion a oferit detalii despre rezultatele sale la examenul de Bacalaureat din 2005, menționând că a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București.

„Sunt absolvent, în anul 2005, al Colegiului Național ,,Gheorghe Lazăr’’ din București, unul dintre cele mai bune din țară. Nu că o spun eu, dar o dovedesc statisticile oficiale.”, scrie pe blogul său.

Conform datelor prezentate, Simion a obținut nota 10 la proba orală de Limba și Literatura Română, nota 10 la proba orală de Limba Franceză, iar la probele scrise a avut nota 9 la Limba și Literatura Română, 9,55 la Istoria Românilor și 9,60 la Limba Engleză. La proba de Educație Fizică a primit nota maximă, 10.

„Nu mă ascund în spatele unor diplome sau realizări inventate, pentru că ştiu ce înseamnă să munceşti pentru succes. Nu ar trebui să fie o ruşine să arăţi ce ai realizat, dar se pare că unii preferă să ascundă sau să omită adevărul”, a adăugat liderul AUR.

Simion a menționat și parcursul său universitar, afirmând că a absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București în 2008, iar în 2010 a finalizat un program de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având ca temă de cercetare „Crimele comunismului”.

De asemenea, soția sa a lăsat un comentariu la postarea liderului AUR de pe Facebook, dezvăluindu-și și aceasta media de la bac.

„Eu am avut 9,20 și sunt soție și mamă de Simioni!”, scrie Ilinca Simion.

 

Atacuri la adresa premierului Ciolacu

 

Mesajul său a inclus și critici directe la adresa lui Marcel Ciolacu, pe care l-a acuzat că preferă să ascundă sau să evite să vorbească despre trecutul său academic. Simion a subliniat importanța transparenței pentru liderii politici, afirmând că „O Românie puternică începe cu lideri care îşi asumă trecutul şi care pot arăta că au câştigat respectul şi încrederea prin muncă, nu prin minciuni sau trucuri”.

Încheind cu o nouă întrebare retorică adresată premierului, „Marcel Ciolacu, tu când ne arăţi diploma de Bacalaureat?”, Simion a sugerat că subiectul ar trebui să fie unul de interes public, insinuând că lipsa de transparență din partea lui Ciolacu alimentează suspiciuni și speculații cu privire la integritatea sa.

Rămâne de văzut dacă premierul Ciolacu va răspunde provocării lui Simion și va face publică diploma sa de Bacalaureat sau dacă va continua să evite acest subiect sensibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel