Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Siegfried Mureșan: România este pregătită de 12 ani să adere la Schengen. Parlamentul european cere aderarea până la finalul anului
WhatsApp
Siegfried Mureșan, europarlamentar român, a anunțat pe platforma de socializare Facebook că Parlamentul european a adoptat o nouă rezoluție care solicită aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen până la sfârșitul anului. Rezoluția a fost susținută de 526 de voturi "pentru", în timp ce 57 de membri s-au exprimat "împotrivă", iar 42 s-au abținut.
Siegfried Mureșan: România este pregătită de 12 ani să adere la Schengen. Parlamentul european cere aderarea până la finalul anului / Foto: Facebook

Mureșan a subliniat că europarlamentari din diverse partide politice și din toate colțurile Europei au arătat sprijinul lor pentru aderarea celor două țări la spațiul de liberă circulație. Aceasta reprezintă o nouă confirmare a pregătirii României pentru a deveni parte a Schengen, după 12 ani de eforturi și solicitări repetate din partea Parlamentului European.

„Tocmai am votat o nouă rezoluție a Parlamentului European care cere aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen până la finalul anului.”, scrie pe Facebook.

El a amintit că în ultimii ani, Parlamentul European a adoptat mai multe rezoluții similare în 2011, 2018, 2020, 2021, 2022 și acum în 2023, toate având ca scop promovarea aderării României la Schengen. De asemenea, două misiuni independente de experți care au vizitat țara anul trecut au confirmat că România îndeplinește toate cerințele necesare pentru aderarea la spațiul Schengen.

 

Austria rămâne singura țară care se opune aderării României și Bulgariei la Schengen

 

Cu toate acestea, Mureșan a menționat că Austria rămâne singura țară care se opune aderării României și Bulgariei la Schengen. Guvernul austriac invocă probleme legate de migrație, care nu sunt provocate de România, dar pentru care se depun eforturi pentru a le rezolva. El a subliniat că toate celelalte instituții europene și 26 din cele 27 de state membre sprijină aderarea celor două țări.

Mureșan a adresat un apel către Austria, cerându-i să ia o decizie corectă și să aprobe cât mai curând aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. El a subliniat că opoziția Austriei nu este justificată, având în vedere măsurile luate la nivel european pentru gestionarea problemelor de migrație.

„Opoziția Austriei este nejustificată. De aceea noi, Parlamentul European, cerem Austriei să ia cât mai repede decizia corectă și să aprobe aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.”, scrie el pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel