Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sicilia a intrat de astăzi în zona galbenă: masca redevine OBLIGATORIE și în aer liber
WhatsApp
Italia reintroduce restricții în Sicilia pe fondul creșterii spitalizărilor COVID-19 în regiune.
Foto ILUSTRATIV

Sicilia a intrat de astăzi în zona galbenă, fiind impuse restricții împotriva răspândirii COVID-19. Astfel, masca devine obligatorie și în aer liber.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a declarat în urmă cu câteva zile că Sicilia va intra în zona galbenă, iar oamenii vor fi obligați să poarte masca și în interior și în aer liber.

De asemenea, se impun unele restricții suplimentare de capacitate în locurile în care oamenii se adună.

Este pentru prima dată în două luni când măsurile împotriva COVID-19 sunt reimpuse la nivel regional. Sicilia are cel mai mare număr de persoane spitalizate și în terapie intensivă datorită COVID-19 din regiunile italiene.

Virusul nu este încă învins

“Este confirmarea faptului că virusul nu este încă învins și că prioritatea este continuarea investițiilor în campania de vaccinare”, a spus Speranza.

Președintele regiunii a declarat că tranziția ar trebui să fie un „clopot de alarmă”, în special pentru cei nevaccinați. „Ce mai trebuie să se întâmple pentru ca ei să fie convinși?” a spus Nello Musumeci într-un comunicat.

De la începutul lunii august, Italia a lansat un „permis verde” care necesită dovada vaccinării, recuperarea de la COVID-19 sau un test negativ pentru anumite activități, cum ar fi mese la un restaurant, centre culturale și alte locuri care primesc publicul.

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări europene din cauza COVID-19, cu un total de 4,5 milioane de cazuri confirmate pozitive de la începutul pandemiei și peste 129.000 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel