Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sfaturile unui român din Germania pentru conaționalii săi: ”Nu veniți aici! Cred că Dumnezeu i-a debranșat total. Am așteptat 10 ani să iasă soarele”
WhatsApp
Printr-un videoclip postat pe o platformă de socializare, un român stabilit în Germania, își avertizează conaționalii cu privire la condițiile meteorologice din țara în care s-a stabilit. „O fi soare dar nu îl văd eu”, se arată în descrierea clipului. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Printr-un videoclip intitulat „Germania s-a debranșat de la soare, înfiorător!”, postat pe Tiktok, un român stabilit de 10 ani în Germania, își avertizează urmăritorii români cu privire la vremea rea din țara în care s-a stabilit. 

 

”Nu se poate așa ceva!”

 

Românul stabilit de zece ani în Germania își exprimă nemulțumirea față de climatul sumbru al țării gazdă într-o serie de declarații pline de frustrare. Acesta consideră că soarele pare să fie absent din peisajul german, sugerând chiar că ar putea fi o intervenție divină care i-a debranșat pe localnici de la această resursă naturală.

 

”Băi fraților, eu cred că Dumnezeu i-a debranșat pe ăștia (n.r. nemții) total de la soare. Nu se poate așa ceva. Nu vreau să fiu eu și eu unul din sutele de oameni care se plâng de vremea asta din Germania dar nu există așa ceva. Din 365/366 de zile cât are un an, 300 de zile, nu exagerez, plouă sau nu vezi soarele. Este înfiorător. Sunt de 10 ani în țara asta. Am fost în multe zone din Germania, peste tot este la fel.”, povestește bărbatul în videoclip.

 

Într-un apel direct către cei care simt nevoia soarelui și a căldurii, individul oferă o perspectivă realistă asupra vieții în Germania. Avertizându-i pe cei care visează la venituri substanțiale că realitatea poate să le strice iluziile, el subliniază că, în timp, chiar și sume considerabile de bani pot deveni insuficiente în fața climatului melancolic. 

 

”Mă adresez celor care au în ADN soarele și căldura, nu neapărat căldura mare, dar cât să te bată soarele și să te „bucuri de vitamina D”: Nu vă faceți vise că veniți aici să câștigați 2.000 de euro pe lună, că după doi,trei ani, nu o să vă mai convină nici 70.000 de euro pe lună. Dacă nu sunteți pești cu branhii, nu vă recomand.”, sfătuiește românul.

 

„Timp de 10 ani am așteptat să iasă soarele”

 

În ciuda frustrărilor și a anilor petrecuți sub cerurile înnorate ale Germaniei, românul respinge în avans întrebarea obișnuită despre motivele pentru care a rămas acolo, dar menționează că ia în considerare să se întoarcă acasă după lunga așteptare a vremii favorabile în Germania.  

 

„Nu mă întrebați „Dar tu de ce stai aici?”, de prost stau de 10 ani. Cred că o să mă deștept și eu într-un final. Nu sunt meteosensibil dar nu se poate să trăiești așa. Timp de 10 ani am așteptat soarele să iasă, din păcate i-am dus doar dorul.”, conchide individul.

 

Părerile românilor. ”În Anglia din 365 de zile, 400 plouă!” 

 

În secțiunea de comentarii, românii din Diaspora și-au făcut repede apariția, exprimându-și părerea și experiențele asemănătoare trăite în alte țări. 

 

”În Anglia din 365 de zile, 400 plouă!” 

 

”Și noi în Anglia ce să mai zicem? Avem vară doar trei săptămâni.” 

 

”Eu din acest motiv am plecat din Germania, eram deprimată că nu vedeam soarele.” 

 

”În sfârșit! Credeam că sunt singurul care a observat asta.” 

 

”Da.. și asta provoacă foarte multă depresie.” 

 

”După șase ani m-am săturat și eu de vreme. Tot anul ăsta vreau să plec definitiv acasă.”

 

”Veniți măi oameni buni acasă!”

 

”În Olanda plouă din decembrie, este deprimant!”

 

”Am stat timp de 12 ani în Germania și ne-am mutat acasă în august. Doamne ajută, totul bine și frumos acasă, chiar dacă nu câștigăm cât câștigam în Germania!” 

 

”În Norvegia a nins 4 luni aproape non-stop.”

 

”Și dacă stai la soare în România și mănânci doar la reduceri, tot nu este bine.”

 

”Așa este, am observat și eu asta. Mă gândesc să părăsesc Germania.”

 

 

2. Foto: Capt... (captura-de-ecran_90931500.JPG)

 

-------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel