Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Senatul dezbate astăzi moțiunea depusă de PSD împotriva lui Marcel Vela
WhatsApp
Senatorii vor dezbate marți, de la ora 15.00, moţiunea simplă intitulată "Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de parlamentarii social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.  

Semnatarii moţiunii solicită demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Social-democraţii mai susţin că datele despre pandemie au fost „falsificate”.

”Acest grup (de Comunicare Strategică - n.r.), aflat sub autoritatea ministrului marcel Vela, falsifică în mod debiberat realitatea prin omisiunea unor informațiine esnțiale ”, se arată în moțiune.

Senatorii PSD apreciază că numele ministrului Marcel Vela este cvasi-sinomin cu „haosul” și că acesta a făcut din amenzi „o taxă mascată pe coronavirus”.

Potrivit acestora, structurile coordonate de Marcel Vela „nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (...), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus”.

O altă acuză adusă ministrului Vela şi Guvernului PNL este depunerea cu întârziere a proiectului de lege pentru reglementarea stării de alertă, „întârziere care a determinat trei zile de vid legislativ”.

”Drepturile fundamentale ale cetățenilor români au fost prea puternic lovite de regrelemntările prost făcute, de amenzile nelegale și de excesele autoritare ale ministrului ”Top Gun”. (...) Ministrul Vela trebuie să plece”, se mai arată în document, potrivit Mediafax.

Moţiunea simplă va fi dezbătută începând cu ora 15,00.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel