Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Semifreddo cu lapte și ciocolată, desertul care i-a cucerit pe toți, de la mic la mare. Delicios și răcoritor, are doar 170 de calorii
WhatsApp
Semifreddo cu lapte și ciocolată, desertul care i-a cucerit pe toți, de la mic la mare. Delicios și răcoritor, are doar 170 de calorii. Iată cum se face acest deliciu, pas cu pas.
Semifreddo cu lapte și ciocolată, desertul care i-a cucerit pe toți, de la mic la mare. Delicios și răcoritor, are doar 170 de calorii

Pentru cei care au poftă de dulce, tortul cu lapte și ciocolată vă va face cu siguranță gura apă doar privindu-l. Pe de altă parte, cei care nu sunt prea pasionați de deserturi vor trebui să îl guste pentru a-l putea aprecia. De fapt, este un preparat care va înnebuni pe toată lumea și de care nu veți putea să vă lipsiți, pentru că este un adevărat răsfăț. Practic, este un desert a cărui consistență amintește foarte mult de budincă, dar este cu siguranță mai apetisant. Atât de delicios, încât atât adulții, cât și cei mici de acasă nu vor putea să-i reziste.

De asemenea, dacă ați organizat o cină cu prietenii și nu v-ați gândit încă la desert, probabil că această rețetă vă poate ajuta să faceți o adevărată impresie. De fapt, lucrurile simple se dovedesc foarte des a fi mai bune decât cele elaborate, pentru că pot mulțumi pe toată lumea fără a exclude pe nimeni, inclusiv pe cei care sunt la dietă. Apoi, prepararea acestui desert este rapidă și ușoară, așa că nu trebuie să vă faceți griji dacă nu sunteți un as în bucătărie sau dacă aveți foarte puțin timp la dispoziție.

Semifreddo cu lapte și ciocolată, desertul care i-a cucerit pe toți: Cum se face

 

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 10 minute
Timp de repaus în frigider: 1 oră
Timp total: 1 oră și 20 de minute
Porții: 6
Calorii: 170 per desert

 

Ingrediente:

*** Pentru crema albă

400 ml. lapte
50 g. de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 100 g de zahăr normal sau brun)
20 g. unt
8 g. zahăr vanilat
2 linguri de făină
1 lingură de amidon de porumb


*** Pentru crema de cacao

400 ml. lapte
50 g. de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 100 g de zahăr normal sau brun)
20 g. unt
2 linguri de făină
1 lingură de amidon de porumb
1 lingură de cacao amară

*** Pentru decor

10 g făină de nucă de cocos pentru decorare


Pregătire

Pentru început, se toarnă 400 ml de lapte într-o cratiță, se adaugă 50 g de îndulcitor stevia (sau 100 g de zahăr), 2 linguri de făină și 1 lingură de amidon de porumb și se amestecă cu un tel de mână.

Acum se toarnă 400 ml lapte, 50 g îndulcitor stevia (sau 100 g zahăr), 2 linguri de făină, 1 lingură de amidon de porumb și cacao într-o altă cratiță și se amestecă cu un tel de mână.

După aceasta, se adaugă zahărul vanilat la amestecul alb, apoi se amestecă din nou cu telul de mână.

Aduceți cele două cratițe la foc și gătiți până când cele două amestecuri se îngroașă, având grijă să le întoarceți din când în când.

Spre final se adaugă 20 g de unt în amestecul alb și se amestecă, apoi se face același lucru cu amestecul închis.

Acum se toarnă câte o lingură din amestecul alb și una din amestecul negru în trei pahare, alternându-le până când se termină toate ingredientele.

La final se tapetează cu folie alimentară și se transferă la frigider, unde se va lăsa prăjitura să se odihnească timp de 1 oră.

După ce a trecut acest timp, se scot deserturile din pahare, se pudrează cu făină de cocos, se așază pe o farfurie și se servesc.

 

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Chec cu lămâie, pufos și aromat - rețeta simplă

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel