Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Şefa Secţiei de oncologie de la Spitalul din Suceava, arestată pentru 30 de zile. A luat mită de la zeci de pacienți
WhatsApp
Anca Ababneh Dumitrovici, șefa Secției de Oncologie din Spitalul Județean de Urgență din Suceava, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită în formă continuată. Decizia Tribunalului Suceava poate fi contestată. Parchetul Tribunalului Suceava a anunțat vineri că a propus arestarea preventivă a medicului oncolog, care a fost reținut joi seara după un flagrant de dare/luare de mită.
Anca Ababneh Dumitrovici a fost arestată astăzi (Sursa foto: Captură Monitorul de Suceava)

Joi, 19 ianuarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu echipe de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție Suceava, au descoperit infracțiuni flagrante de luare și dare de mită la Secția de Oncologie din Spitalul Județean de Urgență Suceava. Au efectuat percheziții atât la secție, cât și la domiciliul unei persoane fizice.

Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului, iar vineri s-a luat decizia de a iniția acțiunea penală. Suspectul este cercetat pentru luare de mită în formă continuată.

Cauza este investigată de către un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu polițiștii Direcției Generale Anticorupție Suceava.

Au luat mită de la zeci de pacienți

 

Până în prezent, investigațiile efectuate în acest caz au arătat că inculpata, care era medic specialist oncolog la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în perioada aprilie 2022 - 19 ianuarie 2023, a acceptat repetat promisiunea de a primi bani sau alte beneficii de la 64 de pacienți sau apropiați ai acestora, în schimbul serviciilor medicale gratuite pe care trebuia să le ofere. Sumele de bani variau între 50 de lei și 50 de euro, iar alte beneficii oferite includeau miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată și brânză.

S-au reținut 64 de acte materiale ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată, din care 62 au fost comise într-un interval scurt de timp, adică în șapte zile lucrătoare consecutive din decembrie 2022.

Investigațiile continuă pentru a se stabili toate detaliile cazului și a se determina răspunderea penală a inculpatei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel