Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Şedinţa coaliţiei de guvernare a fost amânată din cauza divergenţelor între PSD şi PNL
WhatsApp
Astăzi, aşteptările pentru şedinţa coaliţiei de guvernare, care ar fi trebuit să aibă loc la ora 18:00, au fost date peste cap de o decizie surprinzătoare: social-democraţii au decis să amâne întâlnirea programată.

Potrivit unor surse politice, amânarea a fost motivată de nemulţumirea PSD faţă de declaraţiile făcute de liderii PNL în spaţiul public.

În această săptămână, au avut loc deja două şedinţe ale coaliţiei de guvernare, însă cele două partide nu au reuşit să ajungă la un consens privind candidaţii comuni sau comasarea alegerilor. Neînţelegerile dintre liberali şi social-democraţi au determinat amânarea şedinţei programate astăzi, iar surse politice indică faptul că aceasta a fost o decizie a PSD.

De asemenea, Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat astăzi la Antena 3 CNN că "este foarte probabil să ajungem la soluția comasării alegerilor". Acest lucru ar fi stârnit nemulţumirea PSD şi ar fi contribuit la decizia de amânare a şedinţei coaliţiei.

 

Şedinţa coaliţiei de guvernare a fost amânată 

 

Perspectivele privind data alegerilor rămân incerte, singura dată confirmată fiind cea a alegerilor europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Cu toate acestea, discuţiile între PSD şi PNL continuă în privinţa comasării altor alegeri, cum ar fi cele locale sau parlamentare.

Bogdan Teodorescu, analist politic, a comentat în direct la Antena 3 CNN că această tergiversare a deciziilor privind alegerile nu este privită cu ochi buni de către opoziţie şi cetăţeni, iar ambele partide vor avea de suferit din cauza acestei întârzieri.

"În primul rând, putem trage o concluzie globală. După cum vedem din luările de poziţie ale opoziţiei şi din reacţii ale cetăţenilor, lumea nu priveşte cu ochi buni această tergiversare şi această discuţie, care, aparent, se află în afara agendei cetăţeneşti. Amândouă partidele vor avea de decontat prelungirea discuţiei, indiferent că vor hotărî că fac alegerile comasate sau nu.

În al doilea rând, rostul alegerilor comasate era utilizarea pentru primul şoc electoral a forţei celor două mari bazine de primari pe care le au cele două partide şi, pe cale de consecinţă, contracararea unui eventual succes, mai mare sau mai mic, al principalului partid de opoziţie, ne referim la AUR, dar şi la Forţa Dreptei, partidul care s-a făcut în jurul USR-ului", a declarat Bogdan Teodorescu, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel