Scorțișoara este un condiment care dă aromă și aromă dulciurilor, alimentelor și cafelei noastre.
Există două tipuri de scorțișoară, Ceylon și Cassia. Scorțișoara Cassia, cunoscută și ca scorțișoară „autentică”, este mai comună, în timp ce scorțișoara de Ceylon produsă în Sri Lanka este mai rară.
Scorțișoara este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale încă din cele mai vechi timpuri. În trecut, era folosită pentru a trata o serie de afecțiuni medicale legate de sistemul respirator și digestiv sau de afecțiuni ginecologice.
În ultimele decenii, au fost dovedite și proprietățile sale antiinflamatorii, care îmbunătățesc funcția creierului.
Unele cercetări au arătat faptul că scorțișoara afectează nivelul de glucoză la persoanele care au diabet de tip 2. Efectul a fost diferit în funcție de tipul de scorțișoară consumat. Scorțișoara Cassia a avut rezultate mai promițătoare decât scorțișoara Ceylon, care în general nu a fost studiată atât de mult.
Un studiu, publicat în revista Nutrition Research, a arătat că scorțișoara a scăzut nivelul de glucoză la pacienții care au luat suplimente cu scorțișoară, în comparație cu cei cărora li sa administrat un medicament placebo. Scorțișoara pare să scadă, de asemenea, nivelul colesterolului la pacienții cu diabet.
Scorțișoara pare să reducă efectele negative ale consumului de alimente bogate în grăsimi, și ajută la gestionarea greutății. Efectul pe care îl are asupra nivelului de glucoză poate la pierderea în greutate.
Scorțișoara este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene care îi ajută în plus pe cei care doresc să slăbească.
În acest moment, este important să subliniem că singură scorțișoara nu te ajută să slăbeșit. Totuși, pare a fi de ajutor pentru pierderea în greutate atunci când este asociată cu o dietă echilibrată și sănătoasă. De asemenea, 1 linguriță de scorțișoară conține 1,6 grame de fibre, o cantitate care te va ajuta să îți atingi obiectivul zilnic prelungind totodata senzația de sațietate între mese.
Atât scorțișoara de Ceylon, cât și scorțișoara Cassia conțin cumarină, care, atunci când este consumată în cantități mari, are efecte negative asupra sănătății. Scorțișoara de Ceylon are mai puțină cumarină decât scorțișoara Cassia, de aceea nutriționiștii susțin că este mai benefică pentru organism.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News