Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Schengen doar pe hârtie: pasagerii unui avion din România, controlați de poliție în Paris. "Așa ne primesc ei" - VIDEO
WhatsApp
Pasagerii unui avion din România au fost controlați de polițiștii francezi la sosirea la Paris. În avion s-a aflat și europarlamentarul Vlad Gheorghe, care spune că, în momentul în care le-a cerut explicații agenților, aceștia au ridicat din umeri și au spus doar ca urmează ordinele superiorilor.  
Pasagerii unui avion din România, controlați în Franța după intrarea în Schengen (Foto: captură TikTok)

Se pare că România a intrat în Schengen doar pe hârtie, momentan. Toți pasagerii unui avion care a aterizat din România au fost supuși unui control al documentelor de către polițiștii francezi. În avion se afla și europarlamentarul Vlad Gheorghe care a filmat în aeroportul din Paris și a postat imaginile pe internet.

"Nici un #schengen: m-a oprit poliția la avion la #Paris ! Discriminarea continuă, îi umplu de plângeri! Inițial au vorbit în engleză. Când s-au prins că e de rău, n-au mai știut decât franceză. Ghinion, că știm și franceză și am putut comunica. Nu au reușit să ofere nicio explicație", a scris Vlad Gheorghe în descrierea clipului de pe TikTok.

"Ne mută frontiera la ieșirea din avion"

 

Europarlamentarul spune că le-a cerut explicații agenților.

"Bine am intrat în Schengen. Ne verifică pașapoartele tuturor. Drăguț, nu? Franța. Schengen, dar nu chiar! Uite, ăsta e Schengenul. Uite-i cum stau frumos la... cum stau la avionul de România", spune Gheorghe.

"Tocmai am avut o discuție cu ei. Poate se supără la loc. Tocmai am avut o discuție cu ei. Am întrebat dacă fac controale random (aleatorii, n.r.). Au spus că verifică și Germania și alte țări. Dar, am întrebat după aceea, dacă merg la avionul de Germania. Nu au știut ce să-mi zică. Au spus că le zic superiorii unde se meargă.

Asta e Schenghen. Așa ne primesc ei. Am luat frumos numărul matricolul al celui care zicea că este superior. Și o să facem frumos protest peste tot. Și scriu și la Comisia Europeană. Că... dacă asta e Schenghenul, că ne mută frontiera la ieșirea din avion... practic o graniță mai rapidă. Nu e problemă, că o să le facem plângeri peste tot", mai spune Vlad Gheorghe. 

VIDEO

@vlad.gheorghe Nici un #schengen : m-a oprit poliția la avion la #Paris ! Discriminarea continuă, îi umplu de plângeri! Inițial au vorbit în engleză. Când s-au prins că e de rău, n-au mai știut decat franceză. Ghinion, că știm și franceză și am putut comunica. Nu au reușit să ofere nicio explicație. ???????????? #vladvoceata #aflaceconteaza #romaniainspatiulschengen #romaniainschengen #discriminare #control #aeroport #frontiere #pacaleala #europarlamentare2024 #alegerieuroparlamentare2024 #independent #semnezcontez #fiiinformat #iaatitudine #invatapetiktok ♬ original sound - Vlad Gheorghe

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel