Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scapă hainele de mirosuri neplăcute, fără să le speli: Trucuri ieftine și la îndemână, care îți vor ușura viața
WhatsApp
Cum să scapi de mirosul din haine fără să le speli? Iată câteva trucuri la îndemână care te vor ajuta să redai prospețimea hainelor, fără a fi nevoie să le uzi.
Scapă hainele de mirosuri neplăcute, fără să le speli: Trucuri ieftine și la îndemână, care îți vor ușura viața

Hainele curate ar trebui să aibă un miros ușor și subtil de curățenie și prospețime, în loc să emane miros de tutun, transpirație, mâncare sau fum de grătar.

Uneori, hainele spălate care au fost depozitate în dulap pentru o perioadă lungă de timp pot mirosi a mucegai. 

Există câteva modalități simple de a scăpa de miros fără să vă spălați. 

Prima metodă este de a le agăța pe un balcon sau de a le atârna într-o cameră, lângă o fereastră deschisă. O metodă comună, dar nu întotdeauna eficientă.

Scapă hainele de mirosuri neplăcute, fără să le speli

 


Vodcă și apă

O băutură fierbinte este bună pentru că neutralizează bacteriile care produc un miros urât, dar odată ce se usucă, băutura alcoolică nu mai lasă niciun miros.

Prin urmare, se toarnă vodcă (1/3) într-un pistol de pulverizare și se diluează cu apă. Hainele sunt apoi pulverizate și atârnate pe balcon pentru un efect mai bun. Pe măsură ce vaporii se evaporă, alcoolul ia cu el mirosul. Pulverizați locurile potrivite de pe costum cu vodcă și lăsați-o să acționeze peste noapte.

Congelator

Frigul poate scăpa de mirosul urât. Puneți haina într-o pungă și puneți-o în congelator pentru câteva ore. Apoi scoateți-l, încălziți-l cu un fier de călcat, cu un calorifer sau la soare și vă puteți bucura de o haină fără mirosuri neplăcute. 

Așternutul pentru pisici

Granulele pentru litiera pisicilor sunt concepute pentru a masca mirosul neplăcut provenit din litiera pisicii. Mirosul de mucegai sau de fum poate fi la fel de ușor de eliminat cu nisip pentru pisici. Unii proprietari de case pun o pungă de peleți în dulap. Peletele absorb mirosul neplăcut. Pentru un efect mai bun, puneți câteva picături de ulei esențial în pungă. 

Trucuri ieftine și la îndemână, care îți vor ușura viața

 

Ziare

Ce absoarbe mirosurile mai bine decât hârtia? Înfășurați foi de ziar și puneți-le la subsuoara cămășii, în interiorul pantalonilor sau în interiorul pantofilor și lăsați-le acolo peste noapte.

Aburi

Agățați hainele în duș atunci când le spălați, iar aburul din apa fierbinte nu numai că va netezi pliurile hainelor, făcând ca fibrele să se înmoaie, dar va elimina și mirosurile neplăcute. 

Cafea măcinată

Ca și în cazul nisipului pentru pisici, cafeaua măcinată absoarbe mirosurile neplăcute din haine. Umpleți o farfurie/un bol cu zaț de cafea folosit, împăturiți haina și așezați-o deasupra peste noapte. Aveți grijă să nu murdăriți haina.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu acționează ca un mic burete care absoarbe toate mirosurile neplăcute. Se presară bicarbonat de sodiu pe zonele afectate ale hainelor, se lasă să acționeze cât mai mult timp și apoi se scutură de pe haine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel