Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal. PSD pune condiții pentru Iohannis în avizul pentru referendum
WhatsApp
  PNL și USR acuză PSD și ALDE  că au denaturat raportul privind referendumul pe justiție solicitat de președintele Klaus Iohannis, incluzând în document prevederi care nu ar fi fost votate în comisiile de resort.

PNL și USR au solicitat  retragerea recomandărilor introduse în hotărârea privind referendumul, dar cererile lor au fost repsinse prin vot de plenul Parlamentului.

A fost adoptat, cu unanimitate, un raport favorabil, cu recomandarea ca prin întrebarea formulată să se respecte: Constituția României, legea 3/2000 privind desfășurarea referendumului, deciziile Curții Constituționale în materie și recomandările Codului de bune practici în materie de referendum adoptat de Comisia de la Veneția.

Raportul comisiilor este un fals. Raportul este falsificat în mod grosolan faţă de votul şi dezbaterile din comisie. Din nefericire, proiectul de hotărâre conţine cu totul şi cu totul alt text. Sunt amestecate prevederi legate de referendumul consultativ solicitat de preşedintele Iohannis şi cu cele de referendum de modificare a Constituţiei. Astăzi, documentul supus votului este unul fals. Preşedintele are dreptul de a consulta Parlamentul. Comisiile au dat un aviz favorabil fără niciun amendament. Solicităm refacerea raportului”, a spus Raluca Turcan în plenul Parlamentului.

Pe 4 aprilie, președintele Iohannis a transmis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului scrisoarea cu privire la temele referendumului din 26 mai.

„În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţie, precum şi ale art. 2 şi art. 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să îşi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele probleme de interes naţional: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe. Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problemele sus-menţionate”


[citeste si]


 

 

 

 

 

 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel